Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ομαδικοί βιασμοί δεκάδων γυναικών στην Αίγυπτο- Έκοψαν τα γεννητικά όργανα 19άχρονης

Σοκάρουν οι καταγγελίες για ομαδικούς βιασμούς γυναικών στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που γίνονται στη χώρα με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από την εξέγερση κατά του Χόσνι Μουμπάρακ...
Οπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 19 γυναίκες κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ή βιάστηκαν κατά τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν πως σε μια 19χρονη γυναίκα έκοψαν τα γεννητικά της όργανα.
Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κασρ αλ Αΐνι, έπειτα από επίθεση 25 ανδρών, οι οποίοι τη βίασαν την τραυμάτισαν σοβαρά και την εγκατέλειψαν. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί έρευνα.

Μάλιστα, ακτιβιστές έχουν συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά, ορισμένο από τους οποίους στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν γυναίκες, δέχτηκαν επίσης επιθέσεις από ένοπλους με μαχαίρια, μπουκάλια και όπλα. Ενας από αυτούς, μαχαιρώθηκε στο πόδι.

Αριστερές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι ομάδες ανδρών που αντιτίθενται στους διαδηλωτές, επιτέθηκαν σε γυναίκες προσπαθώντας να τις ξεγυμνώσουν δημόσια και να τις βιάσουν.

Εξαιτίας της βίας που δε λέει να κοπάσει, η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει τις εξουσίας της αστυνομίας στο στρατό. Όπως προβλέπει νομοθετικό διάταγμα, παραχωρείται στον αιγυπτιακό στρατό το δικαίωμα να συλλαμβάνει πολίτες και να υποστηρίζει το έργο της αστυνομίας στην αποκατάσταση της τάξης.

Εν τω μεταξύ ο αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, ανακήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τρεις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ, όπου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην πόλη Πόρτ Σάιντ την Κυριακή, κατά την κηδεία των 33 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο εξαιτίας συγκρούσεων που ξέσπασαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου