Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο χάρτης του τεράστιου κυπριακού κοιτάσματος

Μοιρασμένο μεταξύ δύο θαλασσίων οικοπέδων φαίνεται να βρίσκεται το κοίτασμα το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ειδικών εάν αποδειχτεί πως υπάρχει «θα συμβάλλει στην αλλαγή της μοίρας του ελληνισμού».

Όπως γίνεται εμφανές από τον συνημμένο χάρτη το κοίτασμα βρίσκεται μεταξύ των οικοπέδων 10 και 11. Αξίζει να σημειωθεί πως το βάθος του συγκεκριμένου κοιτάσματος είναι τέτοιο (7.400 μέτρα) ώστε οι η προσπάθεια εξόρυξης να καταστεί πολύ δύσκολη, όχι φυσικά αδύνατη, αλλά κυρίως θα είναι χρονοβόρα, αφού μπορεί να κρατήσει μήνες, ίσως και χρόνο.


Κατά τα άλλα όπως αναφέρθηκε στο «defence-point.gr» η ποσότητα που εκτιμήθηκε, υπενθυμίζεται πως όπως αποκαλύψαμε πριν λίγες ημέρες, αυτή κυμαίνεται από τα 1 έως 4 δισεκατομμύρια βαρέλια, είναι μετριοπαθής, αφού κάποιες παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη για την εκτίμηση δεν αντιστοιχούν παρά στο πλέον απαισιόδοξο σενάριο. Και καλώς πράττουν.

Κατά συνέπεια δεν τολμάμε καν να αναφέρουμε το τι θα μπορούσε να υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή, διότι εάν αυτό που πληροφορηθήκαμε τελικώς αποδειχτεί τότε τα ήδη εξαιρετικά δεδομένα θα έχουν αλλάξει προς το – πολύ – καλύτερο. Ας αρκεστούμε λοιπόν για την ώρα στο «μικρό καλάθι» και ας μην καλλιεργούμε υπέρμετρες προσδοκίες και ελπίδες, έστω κι αν υπάρχουν. Και οι Γερμανοί φαίνεται να «μαλάκωσαν» με την Κύπρο και ρίχνουν τους τόνους…


defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου