Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013



                                    

 ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

                          Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Οι πολίτες αυτής της χώρας βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Μια κρίση οικονομική, κοινωνική, πνευματική, αλλά και κρίση θεσμών και αξιών. Δυστυχώς τα κόμματα, που κυβέρνησαν κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων. Ακολούθησαν την καταστροφική μέθοδο των δανείων, προκειμένου να μοιράζουν, με διάφορους τρόπους χρήματα στους ψηφοφόρους (διορισμούς ημετέρων από το παράθυρο, επιδοτήσεις “μαϊμού”, θαλασσοδάνεια κλπ), με
αποκλειστικό στόχο και σκοπό να μένουν οι ίδιοι γαντζωμένοι στην εξουσία, ταυτόχρονα όμως να πλουτίζουν παρανόμως οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.
Την ίδια τακτική συνεχίζει η συγκυβέρνηση της τρόϊκας εσωτερικού και σήμερα. Αντί να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, ανασύνταξη και νοικοκύρεμα του κράτους, να πατάξει την διαφθορά, να αναγκάσει, να πληρώνουν φόρους και αυτοί που συστηματικά φοροδιαφεύγουν, να βάλει φυλακή τους επίορκους πολιτικούς και να τους δημεύσει την περιουσία, τι κάνει; Πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις (στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), αυξάνει σκανδαλωδώς την φορολογία στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα ( ενώ για τους πολύ πλούσιους καταργεί το φόρο για τα σκάφη αναψυχής-γιότ), συνθλίβει ιδιαίτερα τους έχοντες παιδιά (ωραίο τρόπο βρήκαν να λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας!! ίσως τα σχέδιά τους να εξυπηρετούνται καλύτερα με τους παράνομους αλλοδαπούς) και εκτινάσσει τον δείκτη της ανεργίας στα ύψη.
Παράλληλα παίρνει δάνεια το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πηγαίνει στις τράπεζες, τα οποία όμως θα αποπληρώσουν οι πολίτες. Οι ιδιωτικές τράπεζες λοιπόν θα σωθούν, αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία τινάσσονται στον αέρα και το κοινωνικό κράτος διαλύεται.
Και οι πολίτες τι κάνουν; Άλλοι προσπαθούν απεγνωσμένα, να επιβιώσουν και να θρέψουν τις οικογένειές τους, αφού είναι άνεργοι. Άλλοι μετράνε και ξανά μετράνε, για να βγάλουν κάποια άκρη, αφού από την μία μεριά τους μειώνουν μισθούς και συντάξεις και από την άλλη τους αυξάνουν την φορολογία , τις τιμές των προϊόντων, τις τιμές των τιμολογίων των ΔΕΚΟ (βλέπε ΔΕΗ) και τους προσθέτουν χαράτσια.
Αλλά παρ' όλα αυτά σχεδόν όλοι οι πολίτες παρακολουθούν από μακριά αυτήν την θεομηνία των επώδυνων κυβερνητικών μέτρων, που είναι βέβαια μόνο για τον απλό λαό, αφού οι έχοντες και κατέχοντες διόλου δεν θίγονται από αυτά, απεναντίας θα έλεγε κανείς. Και όσο θα κρατούν αυτήν την παθητική στάση, θα συνεχίζεται η λήψη δυσβάστακτων μέτρων, μέχρι να φτωχύνει τελείως και να εξαθλιωθεί ο λαός.
Δεν είναι λίγοι αυτοί, που λένε “που είναι ένας σωτήρας, να μας σώσει”.
Κανένας όμως σωτήρας δεν μπορεί να σε σώσει, εάν πρώτα ΕΣΥ δεν κάνεις κάτι, για να σωθείς.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου