Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών και νέες πλαστές ταυτότητες βρέθηκαν στη γιάφκα

Σημαντικά για την πορεία των ερευνών και τον εντοπισμό και άλλων συνεργών των
τεσσάρων συλληφθέντων της διπλής ληστείας στην Κοζάνη, είναι τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο επί των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20, ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στα Τουρκοβούνια, το οποίο από το μεσημέρι της Τρίτης έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στο διαμέρισμα που φέρεται να έχει νοικιάσει o Δ. Πολίτης, τον περασμένο Δεκέμβριο και να έχει χρησιμοποιηθεί ως η τελευταία «γιάφκα» των δραστών πριν από τη ληστεία στην Κοζάνη, έχουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντοπισθεί:

- Δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας, ένα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση του διαμερίσματος.

- Ενα γνήσιο δελτίο ταυτότητας

- Κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και σχετικά εξαρτήματα.

- Μία κάρτα μνήμης

- Ενα φυσίγγι από τουφέκι.

- Χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολιτών.

- Χειρόγραφες σημειώσεις με συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών, είδη ρουχισμού, σακίδια, μία άδεια θήκη κιθάρας, κλειδιά σπιτιών, εξαρτήματα καθαρισμού όπλων.

- Το ιδιωτικό συμφωνητικό της μίσθωσης του διαμερίσματος

Καταζητούνται άλλοι δύο
Χθες, και κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο νεαρών -συνεργών κατα την ΕΛΑΣ των τρομοκρατών- ώστε να οδηγηθούν οι Αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Πρόκειται για τον 23χρονο Φοίβο Χαρίση-Πούλο και τον 22χρονο Ανάργυρο Ντάλιο. Ο πατέρας του 23χρονου, Γιώργος Χαρίσης, είναι δυναμικό συνδικαλιστικό στέλεχος που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε β' αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ σήμερα είναι στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.

Η μητέρα του, Ουρανία Πούλου, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Παιανία και σήμερα είναι αποσπασμένη υπάλληλος σε γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι γιος απόστρατου αξιωματικού.

Ο δεύτερος από τους καταζητούμενους είναι γιος απόστρατου συνταγματάρχη από τη Φθιώτιδα και διέμενε στου Ζωγράφου. Φοιτούσε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Αθηνών και οι φίλοι του λένε ότι ήταν πολύ καλός, με υψηλές βαθμολογίες έως και το 2010. Στη συνέχεια όμως εξαφανίστηκε και τελευταία δεν τον έβλεπαν καθόλου.

Οι δύο νέοι, 22 και 23 ετών, κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012, σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής στον Φιλώτα Φλώρινας. Τότε οι δράστες είχαν αρπάξει 110.000 ευρώ, ενώ η ληστεία είχε θεωρηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. χτύπημα χρηματοδότησης των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Οι Αρχές, λίγες ώρες μετά τη ληστεία στη Φλώρινα, είχαν προσαγάγει τους δύο αναζητούμενους ως υπόπτους. Τότε οι δύο νέοι είχαν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς να κινούνται ύποπτα, με νοικιασμένο αυτοκίνητο που έφερε αθηναϊκές πινακίδες.

Τους σταμάτησαν για έλεγχο και οι δύο αντέδρασαν φραστικά με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο λόγω απείθειας, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι. Ομως, από το αυτοκίνητο είχαν περισυλλέξει αποτυπώματα οι Αρχές, που σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκαν με αυτά του «τοξοβόλου» Γ. Μιχαηλίδη, ενώ ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του Δ. Πολίτη από καπέλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί στη ληστεία.

Χθες το πρωί, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής μετέβησαν σε δύο σπίτια, σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή του Ζωγράφου και στα Γλυκά Νερά, όπου φέρονται να διέμεναν οι δύο κατηγορούμενοι. Στα Γλυκά Νερά βρίσκεται το πατρικό σπίτι ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, στο οποίο δεν βρέθηκε τίποτα από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ στου Ζωγράφου φέρεται να ήταν ενοικιασμένο. Και από τα δύο σπίτια συνέλεξαν γενετικό υλικό και αποτυπώματα. Ωστόσο, οι δύο φοιτητές τον τελευταίο καιρό είναι εξαφανισμένοι.

Την Παρασκευή 15-02-2013 εκδόθηκαν από τον ειδικό ανακριτή τα δύο εντάλματα σύλληψης που αφορούν τους δύο νεαρούς φοιτητές και -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών τους κρίνεται ως αναγκαίο μέτρο για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οι αστυνομικοί πλέον συνεχίζουν τις έρευνες σε κάθε σημείο στο οποίο ενδεχομένως να έχουν καταφύγει οι δύο ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Προσπαθούν να τους συλλάβουν, όπως επίσης και αυτούς που τους κρύβουν και οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι μέλη της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση συγκλίνουν στο ότι η τρομοκρατική ομάδα στην οποία ανήκουν οι καταζητούμενοι σχετίζεται και με σειρά εμπρηστικών επιθέσεων την τελευταία τετραετία.

Μάλιστα, λένε, εμφανίζοταν με διαφορετικές ονομασίες, όπως «Πύρινες Σκιές», «Μαχόμενη Μειοψηφία», «Φωτιές στον Ορίζοντα» για αποπροσανατολισμό των Αρχών και για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου