Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μαρτυρίες φρουρών: Έτσι έγινε η μάχη

Ο φρουρός της πρωινής βάρδιας μετρούσε χθες τις οπές από τις σφαίρες του Καλάσνικοφ στη Σκοπιά 2 των φυλακών Τρικάλων. Τουλάχιστον εννέα βρήκαν στην τσιμεντένια βάση του πυργίσκου κατά την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο. Αλλες είκοσι διαπέρασαν τις λαμαρίνες του φυλακίου, εξοστρακίστηκαν σε κάγκελα, σκόρπισαν στο πάτωμα. «Εδώ μέσα είναι Σαράγεβο» μονολογούσε ο φρουρός.

Το ελικόπτερο έφτασε από τα ανατολικά. Πραγματοποίησε αναγνωριστικό κύκλο πάνω από τις φυλακές πυροβολώντας προς τη Σκοπιά 2. Οι φρουροί ανταπέδωσαν. Προσγειώθηκε πίσω από τη Σκοπιά 3, σε μια νεκρή ζώνη χωρίς να σβήσει τις μηχανές. Δύο άνδρες κατέβηκαν οπλισμένοι, αλλά μόλις είδαν τον φρουρό να ανοίγει την πόρτα του πυργίσκου επέστρεψαν στο ελικόπτερο.

Απογειώθηκε και η ανταλλαγή σφαιρών συνεχίστηκε. Οι φρουροί έριχναν σχεδόν στα τυφλά, με πυρ και κάλυψη, αφού οι λαμαρίνες ολόγυρά τους δεν πρόσφεραν προστασία.

Στη δεύτερη προσέγγιση οι δράστες έριξαν την ανεμόσκαλα που σκάλωσε στον τρίτο από τους εννέα πυλώνες με συρματόσκοινο στην αυλή της φυλακής. Οι σφαίρες των φρουρών βρήκαν τα υδραυλικά και τον πίσω έλικα. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο πάρκινγκ με τη μούρη προς τη Σκοπιά 1.

Ο πιλότος επιχείρησε να το σηκώσει ξανά και το ελικόπτερο γύρισε στρεφόμενο προς την πύλη. Επενέβησαν άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος και συνέλαβαν τους δράστες.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου