Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

HSC-1 «MAKEΔΩΝ» > Η μελλοντική σάρισα της Πολεμικής Αεροπορίας;

Το σχεδιαστικό κοντσέπτο για το ελληνικών προδιαγραφών stand-off cruise βλήμα HSC-1 (Hellenic Stand-off Cruise-1) «MAKEΔΩΝ», το οποίο έφερε στην δημοσιότητα το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, προέρχεται από μια εταιρία, η οποία ασχολείται εδώ και καιρό με ολοκληρωμένες προτάσεις τηλεχειριζόμενων συστημάτων (drones) για τον τομέα της κατάρτισης. O λόγος είναι για την εταιρία BSK Defense S.A.
Η εταιρία BSK Defense S.A συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2008 στα Χανιά Κρήτης.

Η αποστολή της, έτσι αναφέρει η εταιρία, είναι να αναπτύξει και να προσφέρει μια πλήρης γκάμα μη επανδρωμένων συστημάτων, εξοπλισμένα με μοναδικά χαρακτηριστικά. Τα προϊόντα της εταιρίας βασίζονται σε μια εμπειρία των άνω των 35 ετών στην αγορά. Η εταιρία παρουσιάζει στον ιστότοπό της μια σειρά από προτάσεις μη επανδρωμένων αερομέσων, τα οποία στοχεύουν στην προσφορά ολοκληρωμένων συστημάτων για τον τομέα της εκπαίδευσης.

 (Η)Yperion - μια διηχητική τηλεχειριζόμενη πλατφόρμα η οποία μιμείται απειλές για μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς του Α/Α συστήματα (BSK Defense)
Στην τελευταία αμυντική έκθεση που έγινε στην Αθήνα, στην Defendory 2008, η εταιρία παρουσίασε στο δικό της περίπτερο μια σειρά εκθεμάτων, μεταξύ αυτών και το τηλεχειριζόμενο στόχο, με την ονομασία (Η)Yperion - μια διηχητική τηλεχειριζόμενη πλατφόρμα η οποία μιμείται απειλές για μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς Α/Α συστήματα. Χρησιμοποιεί κινητήρα VRJ300 BSK Orion Jet Engine, εξοπλισμένο με μετακαυστήρα και σύστημα ARI (ρυθμιζόμενη ρεαλιστική εικόνα). Μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση της εταιρίας είναι το μίνι UAV Kyon, όπως και το UAV τσέπης, το Erevos.
Η πρόταση για το HSC-1 (Hellenic Stand-off Cruise-1) «MAKEΔΩΝ» βασίζεται με άλλα λόγια στην εκμετάλλευση της υπάρχουσας τεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιείται ήδη σε άλλα συστήματα της εταιρίας, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην ανάπτυξη χαρακτηριστικών stealth, κάτι που είναι απαραίτητο για ένα σύγχρονο stand-off cruise βλήμα. Ο κινητήρας του «MAKEΔΩΝ» είναι κωδικοποιημένος ως VRJ-1400.
Η ιδέα για την σχεδίαση ενός όπλου στην συγκεκριμένη κατηγορία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν έγιναν τα πρώτα σχέδια και μοντέλα του βλήματος, το οποίο φαίνεται ότι είναι απόρροια της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του (Η)Yperion.

fox2magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου