Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ 360 ΕΥΡΩ. Από το 2015 ένα "Tαμείο εξαθλίωσης" συνταξιούχων


Την πρόταση για δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Σύνταξης, με βασικό κορμό το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επεξεργάζεται η διοίκησή του και θα την καταθέσει άμεσα στον φερόμενο ως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά....
Το σχέδιο προβλέπει την ένταξη στον νέο φορέα των βασικών συνταξιοδοτικών ταμείων της χώρας και εν προκειμένω -πέραν του ΙΚΑ- τη συμμετοχή του ΟΓΑ, του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ. Δηλαδή την ενσωμάτωση των Ταμείων στα οποία ασφαλίζονται οι αγρότες, οι εργάτες γης (ΟΓΑ), καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε πρόκειται για επιστήμονες -νομικοί, ιατροί, μηχανικοί (ΕΤΑΑ) είτε πρόκειται για επαγγελματοβιοτέχνες (ΟΑΕΕ).
Το κρίσιμο, όπως γράφει η είναι να ξεκινήσει η ενοποίηση κυρίως με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ και να ακολουθήσει αργότερα το Ταμείο των επιστημόνων, λόγω και της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν οι πηγές εσόδων.
Στην πράξη, θα εφαρμοσθεί το σουηδικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανασχεδιαστεί όλη η δομή των συνταξιοδοτικών παροχών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από το 2015, έτος κατά το οποίο αναμένεται να γίνει και έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με τον νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου