Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ενθαρρυντικά ευρήματα για σχιστολιθικό αέριο στη Β. Ελλάδα

Στο άτυπο Συμβούλιο Ενέργειας της Ε.Ε. ο Μ. Παπαγεωργίου
Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο συμμετείχε ο...
υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος έκανε λόγο για ενθαρρυντικά προκαταρκτικά ευρήματα ως προς την ύπαρξη σχιστολιθικού αερίου στη Β. Ελλάδα.

Επεσήμανε ωστόσο τους περιοριστικούς παράγοντες που υφίστανται στην Ευρώπη, τόσο γεωλογικά, όσο και προς την εδαφική δραστηριότητα και τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς ενώ προέτρεψε να διερευνηθούν οι δυνατότητες του κλάδου για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Για τις ανανεώσιμες πηγές ο υφυπουργός επανέλαβε την ανάγκη προσαρμογής των χρηματοδοτικών εργαλείων στο σημερινό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον ενώ αναφερόμενος στη διαβούλευση για τη δημιουργία ενός πλαισίου μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων μέχρι το 2030, ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε να διασφαλιστεί ότι τα Κράτη - Μέλη θα συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους, λαμβάνοντας υπόψη τις πιέσεις στις εθνικές τους οικονομίες ως συνέπεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Όπως τόνισε, περαιτέρω μονομερής αύξηση του ευρωπαϊκού στόχου για μείωση των αεριών του θερμοκηπίου, θα έχει μικρό ή και καθόλου αντίκτυπο στην εκπομπή αερίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα θα υπονομεύσει τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών ενεργοβόρων βιομηχανιών. Γι’ αυτό προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει να επιδιώκει μία παγκόσμια συμφωνία μείωσης των ρύπων, η οποία θα περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου