Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

«Είναι απίθανο να άπλωσε το χέρι μόνο ο Τσοχατζόπουλος»

Η πολύκροτη δίκη στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου
Η πολύκροτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» συγκεντρώνει ενδιαφέρον και από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στη δίκη του άλλοτε ισχυρού άνδρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αναφέρεται η Südwest Presse, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η οποία σημειώνει: «Παλαιότερα οι έλληνες πολιτικοί βρίσκονταν στο απυρόβλητο. Τώρα όμως για πρώτη φορά υψηλόβαθμος πρώην υπουργός βρίσκεται ενώπιον δικαστηρίου για διαφθορά».

«Ήταν ένας από τους ισχυρότερους άνδρες της Ελλάδας. Ορισμένοι τον έτρεμαν, άλλοι ήθελαν να είναι κοντά του. Μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981, ο Απόστολος Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος, που αποκαλείται Άκης, συμμετείχε σε όλες τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Κατά τη διάρκεια της 30χρονης πολιτικής του σταδιοδρομίας διηύθυνε επτά υπουργεία».

Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην πολιτική του σταδιοδρομία αλλά και στις κατηγορίες που τον βαραίνουν, η Südwest Presse αναφέρει: «Από το 2012 ο Τσοχατζόπουλος είναι προφυλακισμένος. Ήδη στις αρχές Μαρτίου καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξης λόγω φοροδιαφυγής. Ήταν μάλλον μόνον μια πρόγευση. Παλαιότερα οι διεφθαρμένοι έλληνες πολιτικοί δεν είχαν να φοβηθούν κάτι, καθώς βρίσκονταν στο απυρόβλητο. Ωστόσο από τότε που ξέσπασε η κρίση πνέει ένας νέος, αυστηρότερος άνεμος. Τα αποδεικτικά στοιχεία θεωρούνται βαρύτατα. Ο ίδιος διαβλέπει πολιτικά κίνητρα. Ισχυρίζεται ότι καλείται να θυσιαστεί ως αποδιοπομπαίος τράγος για να σωθούν άλλοι. Η κοινή γνώμη περιμένει να δει με αγωνία εάν ο Τσοχατζόπουλος μιλήσει. Είναι απίθανο να ήταν ο μόνος πολιτικός που άπλωσε το χέρι».

Για το ίδιο θέμα γράφει η Neue Zürcher Zeitung: «Αρχή της δίκης κατά Τσοχατζόπουλου – Στην Ελλάδα δικάζεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατηγορείται για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Η εφημερίδα σημειώνει: «Ο 73χρονος σοσιαλιστής προσπαθεί να προσδώσει πολιτική διάσταση στη διαδικασία. Θέλει να πάρουν θέση για τα εξοπλιστικά και άλλα πρώην μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, ανάμεσά τους οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου