Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Οι Έλληνες διαπρέπουν στη Σαγκάη

Η Ελλάδα είναι... παντού, και για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δύσκολα λεγόταν... καλή κουβέντα. Όμως εδώ στο Πεκίνο και την Σαγκάη που ο Ελληνισμός μοιάζει με... σταγόνα στον ωκεανό, λέγονται μόνο καλές κουβέντες....
Οι Έλληνες επιχειρηματίες που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, συναντήθηκαν με τους Έλληνες που δραστηριοποιούνται σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, αυτή της Σαγκάης.
Ο ελληνικός ''σπόρος'' φυτεύτηκε στην πολυπληθή κινεζική πόλη και αναπτύχθηκε... μεγαλουργώντας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αυτό της «Mήλου».
Η ελληνική ταβέρνα «Mήλος», στη Σαγκάη,  φημίζεται για το υπέροχο φαγητό της. Οι ιδιοκτήτες άλλωστε επισημαίνουν ότι η ελληνική γαστρονομία εδώ είναι στα καλύτερά της και διαρκώς κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των Κινέζων.


Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η «Μήλος» μετρά ήδη 5 μαγαζιά!


Μαζί με τον Παύλο Κοντομίχαλο, ο συνέταιρός του, Βασίλης Δημητρίου, ο οποίος μένει 13 ολόκληρα χρόνια στην Κίνα, 9 εκ των οποίων στη Σαγκάη. Ο κ. Δημητρίου είναι ομογενής από την Αμερική και η αιτία της μετακόμισής του στην Κίνα είναι η επέκταση που έκανε σε ένα εργοστάσιο που είχε στην Αμερική. Το εργοστάσιο κατασκευάζει ρολά και πινέλα οικοδομών για ελαιοχρωματιστές. Η καταγωγή του Βασίλη Δημητρίου είναι από την Καστοριά όπου διατηρεί επίσης μια επιχείρηση με τον αδερφό του.



Υπεύθυνος για τις γευστικές απολαύσεις που προσφέρονται στην ελληνική ταβέρνα είναι ο Μάκης Κωνσταντινίδης από την Θεσσαλονίκη. Μετρά 6 χρόνια στην Σαγκάη και έχει κυριολεκτικά «ξετρελάνει» τους Κινέζους, με τα όσα τους... μαγειρεύει.
Η επιτυχία της ταβέρνας, αποδεικνύεται και από τα πολυάριθμα βραβεία που έχει κερδίσει σε διάφορους διαγωνισμούς γαστρονομίας.


Ανάμεσα στους σερβιτόρους υπάρχει ένας ακόμη Έλληνας, ο Γιώργος Αλεξόπουλος, από την Κόρινθο, ο οποίος μετρά 60 ημέρες στη Σαγκάη. «Έρχονται και άλλα παιδιά από την Ελλάδα και ο κύριος λόγος είναι η ανασφάλεια σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά».



Η ελληνική επιχειρηματικότητα, δεν περιορίζεται όμως στα ελληνικά εστιατόρια… Σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, όπως αυτή της Σαγκάης, «επεκτείνονται» με ραγδαίους ρυθμούς τα «Amfora» -καταστήματα που πωλούν αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα. Το ότι η Κινέζοι εκτιμούν τα ελληνικά προϊόντα διαφαίνεται από το γεγονός ότι η εταιρία «Amfora» μετρά ήδη δέκα καταστήματα στην κινεζική πόλη.


Και κάπου ανάμεσα στις επιχειρηματικές αυτές επιτυχίες, η Οδύσσεια. Ένα τουριστικό πρακτορείο και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών στη χώρα μας. Ο Φωκίων Δρόσσος και ο Παύλος Κοντομίχαλος διαπρέπουν με το εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο, καθώς μέχρι στιγμής αποτελούν μία από τις κυριότερες πύλες εισόδου των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου