Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Στους 572 οι νεκροί στην Ινδία…

Σωστικά συνεργεία δίνουν έναν αγώνα με το χρόνο στην αναζήτησή τους για επιζώντες, στο ομόσπονδο κρατίδιο Ουταραχάντ, όπου ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες έφθασε τους τουλάχιστον 572, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών στο κρατίδιο. Πάνω από 13.800 άνθρωποι αγνοούνται και άλλοι 32.000, πολλοί εξ αυτών προσκυνητές, πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί λόγω των καταρρακτωδών βροχών των μουσώνων, που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου, Ουταραχάντ Βιτζάι Μπαχουγκούνα, είπε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 ημέρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης και απομάκρυνσης των πλημμυροπαθών από τις πληγείσες περιοχές.
«Η προτεραιότητά μας παραμένει να εκκενώσουμε τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει και να διανείμουμε προμήθειες σε αυτούς που έχουν παγιδευτεί», είπε ο Ανίλ Τσάιτ, ένας στρατηγός που ηγείται των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.
Οι ένοπλες δυνάμεις και παραστρατιωτικές ομάδες προσπαθούν να ανοίξουν το οδικό δίκτυο και να κατασκευάσουν προσωρινές γέφυρες για να αποκατασταθούν οι οδικές συνδέσεις με τις αποκλεισμένες περιοχές.
Ένα ιδιωτικό ελικόπτερο, ένα από τα δεκάδες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, συνετρίβη αργά χθες το βράδυ (τοπική ώρα) χωρίς να υπάρξουν απώλειες.
Ινδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι κατασκευές μεγάλες κλίμακας, η διάνοιξη ορυχείων και τα τεράστια ηλεκτροπαραγωγικά έργα στα βόρεια κρατίδια των Ιμαλαΐων επέτειναν τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών.
Το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV έκανε λόγο για μια «καταστροφή που προκάλεσε ο άνθρωπος» μάλλον, παρά για μια φυσική καταστροφή, αφού η νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος παραβιαζόταν κατά συρροή στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου