Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πού πήγαν τα λεφτά της τρόικας;

Μόνο 47 δις. ευρώ από τα 207 που δάνεισαν στην Ελλάδα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ μπήκαν στα κρατικά ταμεία. Τα υπόλοιπα πήγαν στις ευρωπαϊκές τράπεζες που κρατούσαν ελληνικά ομόλογα.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Attac που δημοσίευσε η Süddeutsche Zeitung, επισημαίνοντας το θέατρο που παίζεται εις βάρος της Ελλάδας.«Ο στόχος των πολιτικών ελίτ δεν είναι η σωτηρία του ελληνικού πληθυσμού, αλλά του χρηματοπιστωτικού τομέα», λέει η Lisa Mettendrein της Attac που αναλύει το πόρισμα της έκθεσης: 58 δισ. των δανείων διοχετεύθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, 55 για την αποπληρωμή κρατικών ομολόγων που έληγαν και 11 για την επαναγορά ομολόγων.

Ακόμα, 35 δισ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν ώστε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους να καταστεί πιο θελκτικό στις μεγάλες τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα επενδυτικά κεφάλαια. Που σημαίνει ότι το 77% των δανείων πήγαν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Από τα 47 δισ. ευρώ που πήγαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, με τα 35 πληρώθηκαν αμέσως τόκοι παλαιών δανείων και 10 δισ. δαπανήθηκαν το 2010 και 2011 για πολεμικό υλικό.



 http://rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου