Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αναζητούν άτομα που υπέθαλπαν τους Αλβανούς

Προς δύο κατευθύνσεις στρέφεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., 48 ώρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 36χρονου Αλβανού δραπέτη Μαριάν Κόλα σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Βροσίνα Ιωαννίνων, ξημερώματα Κυριακής. Η πρώτη είναι ο εντοπισμός του 26χρονου συνεργού του, επίσης δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα. Ο Κούπα ήταν μαζί με τον Κόλα τη στιγμή της συμπλοκής με τους άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατάφερε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος την πυκνή ομίχλη και πιθανολογείται ότι έχει βρει καταφύγιο μέσα στο δάσος.

Χθες, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Β. Ελλάδος, κ. Δημήτρης Τσακνάκης δήλωσε ότι δεν εντοπίστηκαν ευρήματα, όπως κηλίδες αίματος, που να υποδηλώνουν ότι ο Κούπα τραυματίστηκε στη συμπλοκή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο 26χρονος δραπέτης, όπως εξάλλου και ο Κόλα, πυροβόλησε κατά των αστυνομικών κατά τη διαφυγή του. Κάλυκες από καλάσνικοφ περισυνελέγησαν από το σημείο της συμπλοκής.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τις βαλλιστικές εξετάσεις, 6 από τους κάλυκες προέρχονται από το όπλο του Κόλα. Επίσης, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ότι ο Κόλα είχε πυροβολήσει και κατά των αστυνομικών αρχικά την 16η Ιουνίου στη διασταύρωση του παλιού «Λεβέντη» και στη συνέχεια την 5η Ιουλίου, στη συμβολή της Ιόνιας Οδού με την Εθνική Οδό Αρτας - Τρικάλων (κόμβος Αγγέλης).

Κατά πληροφορίες, από το όπλο του Κόλα τραυματίστηκε και ο αστυνομικός της ΕΚΑΜ, που υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι. Ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ότι με το ίδιο όπλο σκοτώθηκε η ξενοδοχοϋπάλληλος Κατερίνα Ζώγαλη και ο υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος.

Ο δεύτερος στόχος της αστυνομικής έρευνας είναι να ταυτοποιηθούν τυχόν άτομα που παρείχαν υποστήριξη στους Κόλα και Κούπα, όσο ήταν κρυμμένοι στην Ηπειρο. Αξιωματικοί που έχουν την ευθύνη της έρευνας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τους δύο δραπέτες υπέθαλψαν άτομα που διαμένουν στην περιοχή.

Με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησής τους.

Ως χαρακτηριστικές ενδείξεις, αστυνομικοί σημειώνουν ότι ο Κόλα είχε μαζί του τάπερ με μαγειρεμένο φαγητό (τηγανητές πατάτες), καθώς και ένα φορητό ραδιόφωνο για το οποίο δεν έχει δηλωθεί κλοπή.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, εύρημα που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. είναι ένα αποσυναρμολογημένο κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του Κόλα. Παρότι, επισήμως τουλάχιστον, δεν έχει βρεθεί κάρτα sim (παρά μόνο αχρησιμοποίητες κάρτες sim από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Αλβανίας) αρμόδιοι αξιωματικοί εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να διαπιστώσουν τις επαφές που είχε ο Κόλα κατά την καταδίωξή του.

Σημειώνεται ότι ένα πιστόλι Glock που έφερε μαζί του ο Κόλα, το είχε αφαιρέσει από αστυνομικό της Ασφάλειας Βοιωτίας, κατά το επεισόδιο της 17ης Ιουνίου στο Δίστομο. Τότε, είχε πέσει νεκρός από τα πυρά δραπετών (σύμφωνα με μαρτυρίες του Μαριάν Κόλα) ο 37χρονος υπαρχιφύλακας.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., από τα ξημερώματα της 5/7 (συμπλοκή στην Άρτα και καταδίωξη έως την Προσήνη Σουλίου) μέχρι την περασμένη Κυριακή δεν είχαν εντοπιστεί ίχνη των δύο δραπετών. Ο ίδιος αξιωματικός δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι «αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τα μπλόκα, καθώς δεν είχαμε ενδείξεις ότι είχαν καταφέρει να διαφύγουν στην Αλβανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου