Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τα πιο αστεία και πρωτότυπα ελληνικά ονόματα που έχουν καταγραφεί



Το όνομα του καθενός αναμφίβολα είναι το πρώτο και κυρίαρχο χαρακτηριστικό του. Αν βέβαια σε λένε Μαρία, Κώστα ή…Γιάννη το …χαρακτηριστικό είναι κοινό για πολλούς. Τι γίνεται όμως όταν σε λένε Χελώνα ή Χρυσογόνη; (Ναι, μην απορείτε πραγματικά ονόματα είναι.) Και όχι μόνο είναι πραγματικά αλλά είναι και τα πιο περίεργα στην ελληνική επικράτεια. Για πάμε λοιπόν να δούμε αν κάποιος από σας είναι πιο….”χαρακτηριστικός από άλλους”.
Σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί σε ληξιαρχεία της χώρας, τα πιο περίεργα γυναικεία ονόματα είναι:
Εκδίκηση, Αφθονία, Κουκίτσα, Χελώνα, Πανσούλα, Κουζίνα, Βασιλοπούλα, Αρχοντοπούλα, Παναίλα, Μελάνα, Ανοιξιά, Ωραιοζήλη, Μαίτσα, Χρυστάλλα, Ευριάνθη, Κορτέσα, Φυντιάνη, Μελάνα, Πληξούρα, Τζιβαγιέρα, Φωστήρα, Πειροκρήτη, Επιστημών και Τερφονία.
Και για να μην μένουν και παραπονεμένα και τα αρσενικά της παρέας ξεκινάω: Χρυσογόνης, Βερόνης, Ακριβός, Παραδείσης, Δερπούλης, Κανακάρης, Ντοκλής, Ευμορφούλης, Δημοκράτης, Παλικάρης, Συνάναρχος και Δρακουλάκος.
Ως σχόλια έχω να παραθέσω τα εξής:
1ον) αν έχετε ένα από αυτά τα ονόματα απλά χαρείτε…δεν θα βρείτε εύκολα συνονόματο και θα μείνετε αξέχαστοι.
Και 2ον) Το Κανακάρης και το Παλικάρης είναι standard έμπνευση ελληνίδας μάνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου