Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Από τον Σωκράτη Τσουμελέκα
(ΣΣΕ 77)

20 Ιουλίου 1974. Ξαφνική αντάρα πνίγει τα πάντα. Οι αιμοσταγείς Οθωμανοί, τωρινοί μας φίλοι, με την ανοχή Κομμουνιστικών κρατών και την εμφανή στήριξη Καπιταλιστικών εισβάλουν στο νησί της Αφροδίτης ,την μαρτυρική Κύπρο. Το σκηνικό γνώριμο. Ακρωτηριασμένα κορμιά ,ξεσκισμένες σάρκες.
Ένας χωμάτινος δρόμος με δεξιά νεκρούς και αριστερά ζωντανούς. Οι μαυροφορεμένες με ένα πανέρι και βήμα αργό, πάνε στους φρεσκοσκαμμενους τάφους. Ο σταυρός ,όπου υπάρχει ,ξύλινος. Υποβασταζόμενες , με κατακόκκινα μάτια, χωρίς δάκρυ, γυρίζουν στους πρόχειρους καταυλισμούς.
Ποιο κάτω πάλι δεξιά νεκροί ………Είναι οι οικισμοί του Αττίλα. Το δράμα συνεχίζεται .Δυο μήνες σε δυο φάσεις εισβολής. Συζητήσεις ,ειρηνευτικά σχέδια, αισιοδοξία ,διαδέχονται τα καραβάνια των προσφύγων. Η κόκκινη γραμμή (ειρήνης) φτάνει στο 38% της συνολικής έκτασης. Ο Μαύρος της ΕΚ-ΝΔ το πέτυχε.(τότε υπ εξωτερικών) Ξαφνικά ο σκηνοθέτης δίνει εντολή, το σκηνικό κλείνει. Η παράσταση τελειώνει.
Τριάντα εννέα χρόνια η επετειακη επανάληψη της κόπιας εξυπηρετεί τους ανεγκέφαλους φελλούς του συστημικου τόξου εξουσίας για μια Γκεμπελιστικη προβολή ,αποπροσανατολισμου , της καταστροφικής δημοκρατίας που εγκαθίδρυσαναπο το 1974.
Κομπάζει ο Ετζεβιτ. « Εάν δεν είχαμε επιτεθεί το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα δεν θα έπεφτε. Με βεβαία την πολιτική Ισχυροποίηση του, σήμερα εσείς δεν θα μιλούσατε για Δημοκρατία.» ΑΝΤ1 1999
ΝΤΡΟΠΗ .Η απαράδεκτη ετήσια γιορτή της στο Προεδρικό Μέγαρο ,την ίδια Ημέρα, καταδεικνύει την φελλότητα του πολιτικού προσωπικού. Είναι για πανηγύρια. Άνοιξαν το φάκελο αλλά δεν είδαν τις δικές τους ευθύνες για τον Αττιλα2(35%) ούτε εντόπισαν αυτές του μεγαλοεκδότη –σπόνσορα και πρώην προέδρου Αθηναϊκού Μεγάρου.( πόρισμα που παρουσιάστηκε στην κυπριακή Βουλή την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, σχετικά με τον περίφημο "Φάκελο της Κύπρου", )
: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/36629/sok-o-lamprakhs-pisw-apo-to-praxikophma-ths-kyproy#ixzz2ZUwIrpHv
Η λύση δεν γίνεται με ρήξη αλλά με διαπραγματεύσεις , από έμπειρους πολιτικούς , το σλόγκαν της εποχής. Αποτέλεσμα ο θύλακας και το προγεφύρωμα της Κυρήνειας να απλωθεί στο 38% του Κυπριακού εδάφους. Το σχέδια διχοτόμησης διαδέχονται την δυσοίωνη πραγματικότητα. Ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ οι εθνοπατέρες μας. Το ΟΧΙ των ΤΟΛΜΗΡΩΝ εμπόδιο στην καταστροφική συνέχεια του Μακεδονικού , Δυτικής Θράκης και Βόρειας Ηπείρου
ΩΣ ΠΟΤΕ;.
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ . ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΑΞΙΟΙ

http://soknew.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου