Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ

Σαν σήμερα,το 1936, ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς διέλυσε την Βουλή και στη θέση της κοινοβουλευτικής αναρχίας και ασυδοσίας επέβαλε το καθεστώς της «πειθαρχουμένης ελευθερίας», όπως ο ίδιος αποκαλούσε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου.

Μερικές ημέρες αργότερα, απηύθυνε έναν εμπνευσμένο,πλήρη Ιδανικών Λόγο προς την Ελληνική Νεολαία.Ένα Λόγο που, μόνο Ηγέτες σαν και Αυτόν θα μπορούσαν να απευθύνουν προς τις ψυχές νέων ανθρώπων.Ένα Λόγο που η σημερινή Ελληνική Νεολαία έχει τόσο ανάγκη να ακούση! Από ποιόν όμως; Πώς να την εμπνεύσουν με τον λόγο τους οι ξενόδουλοι υποτακτικοί των σιωνιστών τοκογλύφων,ο οποίοι,κακή τη μοίρα αυτού τού τόπου,παριστάνουν τους ηγέτες του Λαού μας.
(Λόγος Ιωάννου Μεταξά από ραδιοφώνου την 10-8-1936):

<< Αποτείνομαι ιδιαιτέρως εις σε, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

Δεν φταίς εσύ εάν παρεστράτησες. Αφισμένη, εγκαταλελειμμένη μετά τόσας καταστροφάς τών ιδανικών και τών ονείρων τα οποία θα έπρεπε να σού πλημμυρίζουν την ψυχήν, αφού οι οδηγοί σου, άψυχοι και απογοητευμένοι σού εγέμισαν την ψυχήν με απελπισίαν, τί να κάμης και συ δύστυχη ελληνική νεολαία; Αφού εκείνοι οι οποίοι ήσαν εντεταλμένοι να σε οδηγούν σού έσπειραν την απογοήτευσιν και τον φόβον τού αγώνος τής ζωής, τι να κάμης και συ, ελληνική νεολαία; Χωρίς ελπίδας, χωρίς όνειρα, ακολούθησες τους αγύρτας και τους λαοπλάνους, νομίζουσα ότι έτσι θα μπορούσες και συ να ιδής κομμάτι φωτεινού ουρανού και έτσι οδηγήθηκες εις την κόλασιν τής απελπισίας και τού υλισμού.
ΣΗΚΩ ΕΠΑΝΩ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

Δεν υπάρχει διά σέ άλλη πραγματικότης παρά η Eλληνική Πατρίς. Μόνον εκεί θα επανεύρης τον εαυτόν σου. Μόνον μέσα εις τάς εθνικάς παραδόσεις θα επανεύρης τον προορισμόν σου. Μόνον μέσα εις τον ελληνικόν πολιτισμόν θα επανεύρης τα ιδανικά σου και τα όνειρά σου. Χωρίς αυτά δεν ημπορείς να ζήσης, ελληνική νεολαία...

Διότι, εννόησέ το, δεν μπορείς να ζήσης αλλέως παρά ελληνικά, μέσα εις την Φυλήν σου και μονον εκεί μέσα θα εύρης τον λόγον και τον προορισμόν τής υπάρξεώς σου.

ΣΗΚΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, απόβαλε μακράν σου τας αγυρτείας και τα ψεύδη, με τα οποία σού εδηλητηρίασαν την ψυχήν >>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου