Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΚΑΙ Ο FRANKENSTEIN Jr. ΠΕΙΡΑΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑΣ. Ένωσαν εγκεφάλους μέσω υπολογιστών!

Πλέον το διαδίκτυο δεν συνδέει μόνο υπολογιστές αλλά και εγκεφάλους! Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να συνδέσουν τον εγκέφαλο ενός ανθρώπου στο ίντερνετ και να ελέγξουν το δάχτυλο ενός άλλου ανθρώπου που έπαιζε βιντεοπαιχνίδι σε διαφορετικό χώρο. Το πείραμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, φέρνει την επιστημονική φαντασία ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, καθώς μέσα από αυτό επιτυγχάνεται η αποστολή εντολών από τον εγκέφαλο ενός ανθρώπου στον εγκέφαλο ενός άλλου.
Ο καθηγητής Ψυχολογίας Αντρέα Στόκο έπαιξε τον ρόλο της μαριονέτας και ο καθηγητής Πληροφορικής και Μηχανολογίας Ράτζες Ράο αυτόν του χειριστή της....
Ο Ράο, καθισμένος στο εργαστήριό του, φόρεσε ένα καπελάκι με ηλεκτρόδια, τα οποία ήταν συνδεμένα με ηλεκτροεγκεφαλογράφο. Το εν λόγω μηχάνημα κατέγραφε την εγκεφαλική του δραστηριότητα, ενώ εκείνος παρακολουθούσε στην οθόνη του υπολογιστή του ένα απλό videogame με κανονιοβολισμούς. Οταν ερχόταν η σειρά του να πυροβολήσει, φανταζόταν να κουνάει το δεξί του χέρι για να πατήσει το κουμπί «πυρ», προσέχοντας ώστε να μην το κουνήσει και στην πραγματικότητα.
Στο μεταξύ, σε κάποια άλλη πτέρυγα του πανεπιστημίου ο Στόκο φορούσε ένα καπελάκι με ενσωματωμένο μαγνητικό σπιράλ, το οποίο ερχόταν σε επαφή με την περιοχή του εγκεφάλου του που ελέγχει την κίνηση του δεξιού χεριού. Εκείνο το χέρι ήταν ακουμπισμένο πάνω στο κουμπί διαστήματος ενός πληκτρολογίου.
Με τη χρήση ίντερνετ οι επιστήμονες πέτυχαν τη μετάδοση των εγκεφαλικών εντολών του Ράο στον υπολογιστή του Στόκο κι από εκεί τη «μετάφρασή» τους σε μαγνητικό παλμό στο καπελάκι που φορούσε. Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς οι δύο άντρες να βρίσκονται σε άμεση επαφή και χωρίς ο Στόκο να έχει μπροστά του οθόνη, όταν ο Ράο σκεφτόταν να κουνήσει το χέρι του κουνιόταν ακούσια το δάχτυλο του Στόκο πάνω στο πληκτρολόγιο. Πατώντας το κουμπί ο Στόκο άνοιγε «πυρ» στο videogame που παρακολουθούσε ο Ράο. «Αυτό ήταν στην ουσία μονόδρομη ροή πληροφοριών από τον δικό μου εγκέφαλο στον δικό του» εξηγεί ο Ράο επισημαίνοντας ότι ο επόμενος στόχος τους είναι η αμφίδρομη επικοινωνία των εγκεφάλων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου