Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Δώσε στον άνθρωπο δύναμη να δεις τις παραξενιές του - Oι κρυφές συνήθειες των πιο σκληρών δικτατόρων του κόσμου (φωτογραφίες)

Όταν o Κρέων στην «Αντιγόνη» έλεγε «κανενός ανθρώπου δεν μπορούμε να ξέρουμε τη γνώση και την ψυχή αν δεν δοκιμαστεί στην εξουσία» κανείς δε φανταζόταν πόσο επίκαιρος θα μπορούσε να είναι μέχρι και σήμερα...
Όπως φαίνεται οι δέκα σκληρότεροι δικτάτορες όλου του κόσμου είχαν πολύ περίεργες συνήθειες και συμπεριφορές που έβρισκαν πρόσφορο έδαφος λόγω της απεριόριστης εξουσίας τους.

1. Μπασάρ αλ-Ασάντ




Email που διέρρευσαν και φέρονται να είναι από τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, δικτάτορα της Συρίας, που σήμερα βρίσκεται σε αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, δείχνουν ότι είναι λάτρης της μουσικής.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για τα οποία οι πηγές που τα αποκάλυψαν ισχυρίζονται ότι είναι κατά πάσα πιθανότητα αυθεντικά, δείχνουν ότι ο Άσαντ αγόρασε μουσική από τα iTunes μεταξύ των οποίων και τραγούδια των New Order και της Λιόνα Λιούις. Το πιο «ανησυχητικό» είναι ότι αγόρασε και το τραγούδι των εκκεντρικών Βρετανών popstars, Right Said Fred, “Don’t Talk Just Kiss”.

2. Μουαμάρ Καντάφι




Ο Λίβυος δικτάτορας, μετά από 4 δεκαετίες πραγματικά σκληρής διακυβέρνησης της χώρας, δολοφονήθηκε την Άνοιξη του 2011. Όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν πάντα περιτριγυρισμένος από επίλεκτη διμοιρία, άρτια εκπαιδευμένων σωματοφυλάκων. Και που το περίεργο… θα μας πείτε. Λοιπόν, οι σωματοφύλακες ήταν γυναίκες, οι οποίες είχαν δώσει όρκο αγνότητας και υπεράσπισης του στρατιωτικού καθήκοντος αντί του μακιγιάζ και των ψηλοτάκουνων παπουτσιών.

Ο Καντάφι είχε επίσης υψοφοβία, την οποία εκδήλωσε με την άρνηση του να αναρριχηθεί περισσότερο από 35 μέτρα, πράγμα που εξηγούσε και γιατί προτιμούσε να ζει συχνά σε σκηνή. Μετά το θάνατο του, αποκαλύφθηκε άλλη μια εμμονή του. Ένα άλμπουμ γεμάτο προσεκτικά κομμένες φωτογραφίες της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις.

3. Σαντάμ Χουσεΐν




Μετά από την πτώση του Χουσεΐν από την εξουσία του Ιράκ, έγινε γνωστό ότι ο πρώην τύραννος του Ιράκ είχε μάλλον… παράξενο θα λέγαμε γούστο σε θέματα τέχνης. Τα παλάτια στα οποία ζούσε, ήταν διακοσμημένα με τοιχογραφίες γεμάτες φαντασία, που παρουσίαζαν γυμνά κορίτσια να απειλούνται από δράκους, ξωτικά και πολεμιστές που μάχονταν τέρατα.

Είναι το είδος τέχνης που αρέσει σε έφηβους, και που παρουσιάζει άντρες με μεγάλους μύες και γυναίκες με εντυπωσιακά μεγάλα στήθη. Πείτε ότι θέλετε για τον Σαντάμ αλλά αυτές οι τοιχογραφίες σίγουρα αποδεικνύουν, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι: δεν είχε καμία αισθητική.

4. Ιντί Αμίν




O δικτάτορας της Ουγκάντας, ο οποίος πέθανε το 2003, είχε συχνά χαρακτηριστεί ως άτομο με διαταραγμένη ψυχική υγεία. Φήμες λένε, για παράδειγμα, ότι είχε συλλογή με τα κεφάλια των εχθρών του μέσα στο ψυγείο του. Επίσης ήταν παθιασμένος με τη Σκωτία, κάτι που του προέκυψε μετά από μια σύντομη επίσκεψη που είχε στη χώρα στις αρχές του 1970.

Ένα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια του ήταν να δημιουργήσει προσωπική φρουρά από Σκωτσέζους που όλοι θα ήξεραν να παίζουν γκάιντα. Επίσης πίστευε ότι οι Σκωτσέζοι είχαν την κρυφή επιθυμία να τον κάνουν βασιλιά τους. Έδωσε στους γιούς του Σκωτσέζικα ονόματα και άκουγε παραδοσιακή μουσική με γκάιντες στη διαπασών.

5. Σαπαρμουράτ Νιγιαζόφ




Όπως σε πολλούς δικτάτορες, έτσι και στον πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, Σαπαρμουράτ Νιγιαζόφ, ο οποίος πέθανε το 2006, άρεσε να αυτοπροβάλλεται. Με τη διαφορά ότι αυτός το τράβηξε λίγο περισσότερο…

Για αρχή είχε ένα επίχρυσο άγαλμα 14 μέτρων το οποίο περιστρεφόταν ώστε να φωτίζεται πάντα από τον ήλιο. Είχε φτιάξει ένα παλάτι από πάγο στην πρωτεύουσα της χώρας και μια λίμνη στην έρημο. Είχε δώσει το όνομα του σε πόλεις, πάρκα, το μήνα Ιανουάριο, ένα κρατήρα στο φεγγάρι και ένα μετεωρίτη, ενώ άλλαξε τη λέξη ψωμί με το όνομα της μητέρας του.

Έγραψε ένα βιβλίο για την ιστορία του Τουρκμενιστάν το οποίο ήταν υποχρεωτικό μάθημα στη φοίτηση των σχολείων και των πανεπιστημίων. Οι πολίτες έπρεπε να εξεταστούν στο συγκεκριμένο βιβλίο και αφού τα κατάφερναν μπορούσαν να συνεχίσουν για να πάρουν δίπλωμα αυτοκινήτου.

6. Καλιγούλας




Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Καλιγούλας είχε ένα κόλλημα με τα άλογα. Μπορεί η ιστορία που λέει ότι διόρισε το άλογο του ως πρόξενο (μια από τις μεγαλύτερες διοικητικές θέσεις στη Ρώμη) να είναι φανταστική, αλλά ιστορικές πηγές δείχνουν ότι είχε πράγματι απειλήσει πως το έκανε.

Πηγές μαρτυρούν επίσης, ότι το πολυαγαπημένο του άλογο είχε δικό του σπίτι, μια στρατιά από υπηρέτες, κρασί σε χρυσό μπολάκι, οπότε η ιστορία με τον πρόξενο δε μοιάζει και τελείως τραβηγμένη.

7. Ιωσήφ Στάλιν




Ο Ρώσος δικτάτορας είχε πάθος με την προστασία της προσωπικής του ζωής σε σημείο που απαγόρευε στους φρουρούς του να μπαίνουν στο υπνοδωμάτιο του και όποιος παρέβαινε την απαγόρευση τιμωρούταν με την ποινή θανάτου. 

Έκανε εξάλλου, κακόγουστα αστεία: ένα βράδυ αφού μπήκε στο δωμάτιο του άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους μέχρι τη στιγμή που οι υπηρέτες μπήκαν στο δωμάτιο του. Ο δικτάτορας στη συνέχεια τους εκτέλεσε για παράβαση του κανόνα.

Οι εκτελέσεις ήταν μια από τις αγαπημένες συνήθειες του Στάλιν, ο οποίος δε σκότωνε μόνο τους πολιτικούς εχθρούς του αλλά και όσους θεωρούσε προδότες του Ρωσικού κράτους. Κάποτε είχε εκτελέσει τους ζωγράφους που έφτιαξαν πορτραίτο που δεν τον απεικόνιζε όσο ήρωα και θεό πίστευε ο ίδιος πως ήταν.

8. Φρανσουά Ντιβαλιέ




Ο Αϊτινός τύραννος Φρανσουά “Παπα Ντοκ” Ντιβαλιέ, ήταν παθιασμένος με το βουντού, σε σημείο που πίστευε ότι ήταν το πνεύμα του θανάτου, Μπάρον Σαμέντι. Ισχυριζόταν ότι είχε προκαλέσει το θάνατο του Τζον Κένεντι με μια κατάρα και στη συνέχεια έστειλε κάποιον να συλλέξει αέρα από τον τάφο του Κένεντι για να τον χρησιμοποιήσει σε ξόρκια βουντού.

Και όταν του είπαν ότι ένας πολιτικός του αντίπαλος μεταμορφώθηκε σε μαύρο σκύλο από βουντού, έβαλε να σκοτώσουν όλα τα μαύρα σκυλιά της Αϊτής.

9. Ράφαελ Τρουχίγιο




Ο Ραφαέλ Τρουχίγιο, ηγέτης της Δομινικανής Δημοκρατίας μέχρι τη δολοφονία του το 1961, ήταν ένας (σχεδόν) τυπικός οικογενειάρχης. Τι το παράξενο, αναρωτιέστε. Τίποτα φυσικά, εκτός εάν κάνεις τον επτάχρονο γιό σου συνταγματάρχη (και αργότερα στρατηγό), ή εάν ξοδέψεις το ένα τρίτο του κρατικού προϋπολογισμού για ένα καρναβάλι που κράτησε 1 χρόνο για την 16χρονη κόρη σου.

Όσο για την ελάχιστα μορφωμένη σύζυγό του, ο Τρουχίγιο έκανε ολόκληρη καμπάνια προκειμένου να της δοθεί το βραβείο Νομπέλ λογοτεχνίας. Μάλλον δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο παράξενη σχέση είχε αυτός ο σκληρός δικτάτορας με την οικογένεια του.

10. Φρανσίσκο Μασίας Νγκουέμα




Ο αιμοδιψής τύραννος που διοικούσε την Ισημερινή Γουινέα μέχρι την ανατροπή του το 1979, είχε μια παραξενιά με την προώθηση της εκπαίδευσης στη χώρα του. Σίγουρα τίποτα κακό δε θα μπορούσαμε να βρούμε σε κάτι τέτοιο. 

Τι θα λέγατε όμως εάν ξέρατε ότι ο σκληρός, αλλά και τρελός ταυτόχρονα, Νγκουέμα, έκλεισε όλα τα ιδιωτικά σχολεία, απέλασε τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας και έκλεισε τα νοσοκομεία, θέτοντας τον εαυτό του ως ‘Μέγα Δάσκαλο της Επιστήμης, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού’ στη θέση τους;

Η τρελή συμπεριφορά του οφειλόταν κυρίως σε ένα ποτό με μαριχουάνα το οποίο λεγόταν μπχάνγκ και το οποίο τον έπειθε ότι είναι ένας πανίσχυρος θεραπευτής μάγος. Δολοφόνησε τους αντιπάλους του και λεηλάτησε την ίδια του τη χώρα, όταν σκότωσε τον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας και στη συνέχεια μετέφερε όλα τα χρήματα του κράτους στο εξοχικό του.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου