Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τα πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα - Όλο το χρονοδιάγραμμα ερευνών και αξιοποίησης

image
Το χρονοδιάγραμμα για την έρευνα και αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κωνστταντίνος Μαθιουδάκης.
Παρουσιάζοντας το σχεδιασμό του υπουργείου, στο δεύτερο «Annual Balkans Oil & Gas 2013 Summit», ο κ. Μαθιουδάκης ανέφερε ότι:
Εχει, σχεδόν, ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της διαδικασίας open door για παραχωρήσεις αδειών έρευνας και για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις περιοχές : Δυτικό Πατραϊκό , Ιωάννινα και Κατάκολο (πρόκειται για περιοχές που είχαν ερευνηθεί και στο
παρελθόν για υδρογονάνθρακες και επαναπροκηρύχθηκαν). Για τις δυο πρώτες περιοχές, οι συμβάσεις βρίσκονται στο στάδιο της οριστικοποίησης. Για την περιοχή Κατακόλου, η επιτροπή εξετάζει την κοινή προσφορά των διαγωνιζόμενων εταιρειών και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η πρώτη διερευνητική γεώτρηση, ανέφερε ο κ. Μαθιουδάκης, θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2014 ή στις αρχές του 2015 το αργότερο.
Για τις υπεράκτιες ζώνες του Θερμαϊκού και του Στρυμωνικού κόλπου το Υπουργείο έλαβε αίτημα από ενδιαφερόμενους επενδυτές να προχωρήσουν σε έρευνας υδρογονανθράκων στις ανωτέρω περιοχές, το οποίο αξιολογείται.
Το 2014-2015 θα προκηρυχθούν για έρευνα οι περιοχές στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Περί τα τέλη του 2013, θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η ερμηνεία των δεδομένων, που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές αυτές το 2012 από τη νορβηγική εταιρία PGS οι οποίες καλύπτουν έκταση περίπου 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. «Είμαι πεπεισμένος, τόνισε ο κ. Μαθιουδάκης, ότι οι ανωτέρω εξελίξεις θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών για ενεργό συμμετοχή».
Ο κ. Μαθιουδάκης ανέφερε παράλληλα ότι η Ελλάδα «φαίνεται να διαθέτει σημαντικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες έρευνες».

«Η επαλήθευση αυτών των ενδείξεων, πρόσθεσε, θα δώσει νέο βηματισμό στον τομέα της ενέργειας και της οικονομίας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ θα ενδυναμώσει τις προοπτικές ολόκληρης της Ευρώπης για οικονομική ευημερία και ενεργειακή ασφάλεια».

Ανέφερε τέλος ότι η Ελλάδα δαπανά κάθε χρόνο περισσότερα από 10 δισ. ευρώ για εισαγωγές υδρογονανθράκων και κάθε εξέλιξη, που μειώνει την εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές υδρογονανθράκων, μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση πιο εύκολα.
Πηγή: iefimerida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου