Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

«Τσακίστε τη Χρυσή Αυγή»: Πώς σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε η επιχείρηση

Όταν η  ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αποφάσισε -μετά από κυβερνητική απόφαση- να τσακίσει τη Χρυσή Αυγή, βασικό ζητούμενο ήταν η στεγανοποίηση  των ερευνών.....
Γνώριζαν πως το σύστημα  είναι διάτρητο και θα έπρεπε να παρθούν γενναίες αποφάσεις που  θα εξασφάλιζαν το απόρρητο των ερευνών. Ήταν άλλωστε γεγονός ότι στο  Σώμα το νεοναζιστικό μόρφωμα είχε πολλές  προσβάσεις και ενημέρωση  σε πολύ υψηλό επίπεδο. 
Η πρώτη κίνηση ήταν να ανατεθεί η έρευνα στην αντιτρομοκρατική. Μια κλειστή υπηρεσία που ασχολούνταν  ουσιαστικά με άλλο αντικείμενο και  τα στελέχη της  δεν έχουν επαφές με χρυσαυγίτες. Στη συνέχεια έψαξαν όλες τις τελευταίες κραυγαλέες περιπτώσεις στις οποίες υπήρχε από ελλιπής μέχρι περίεργη αντιμετώπιση από την Αστυνομία.  Όποιοι επελήφθησαν ή είχαν την υψηλή επιστασία απομακρύνθηκαν άμεσα… Κάπως έτσι «φαγώθηκαν» οι δύο αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ και αντικαταστάθηκαν 8 επιτελικά στελέχη μεσαίας κλίμακας.
Πλέον για την υπόθεση γνώριζαν λεπτομέρειες και το συνολικό πλάνο των ερευνών τρία άτομα. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής και ο διοικητής της ΕΥΠ. Κανείς άλλος… Οι υπόλοιποι υψηλάβαθμοι αστυνομικοί είχαν αποσπασματική ενημερώση και μόνο σε ό,τι είχε να κάνει με τον τομέα τους.
Δυο ημέρες πριν  το σχέδιο «τσακίστε τη Χρυσή  Αυγή» μπει στην τελική φάση της  προέκυψε μια «επιχειρησιακή ανωμαλία». Ο επικεφαλής της Γ» Διεύθυνσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  και υπεύθυνος για την ανάλυση  και αξιολόγηση των περίπου 300 τηλεφωνικών  συνδιαλέξεων που κατέγραψε ο  κοριός, είχε συγγένεια με βουλευτή της Χρυσής Αυγής… Και εδώ η  κίνηση ήταν άμεση, αλλά προκάλεσε σοκ.  Το στέλεχος απομακρύνθηκε…

Δεν περίμεναν ότι θα συλληφθούν σαββατιάτικα…
Το μεσημέρι της Παρασκευής η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει συντάξει ένα 9σελιδο πόρισμα που χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ναζιστικό κόμμα με δομή, ιεραρχία και σκληρή πειθαρχία. Πρόκειται σαφώς για εγκληματική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1987 με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Έτσι ζητάει την άμεση σύλληψη 32 στελεχών… Μέχρι εκείνη την ώρα η έρευνα ήταν απόλυτα μυστική…
Για να θολώσουν τα νερά και να μην «ψυλλιαστούν» οι χρυσαυγίτες ότι έρχονται άμεσες συλλήψεις διαρρέουν εντέχνως ότι ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα απουσιάσει εκτάκτως το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να επισκεφθεί το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.
Η Χρυσή  Αυγή «τσιμπάει» και τα στελέχη  της εκτιμούν ότι οι επόμενες  ημέρες δεν θα έχουν συλλήψεις.  Όμως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής  στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ έχουν άλλα σχέδια… Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή. Χωρισμένοι σε 15 κλιμάκια έχουν ενημερωθεί ότι θα κινηθούν μυστικά τα ξημερώματα, χωρίς όμως να ξέρουν που θα πάνε και ποιους θα συλλάβουν.

Στις 6 ακριβώς το πρωί του Σαββάτου τρία αυτοκίνητα της αντιτρομοκρατικής μαζί με τον εισαγγελέα φεύγουν από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας για την οδό 25ης Μαρτίου στην Πεύκη. Εκεί όπου μένει ο Νίκος Μιχαλιολάκος. Ώρα 6 και 40. Το κουδούνι χτυπάει αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής και απαντάει ο γενικός γραμματέας του κόμματος. «Αστυνομία. Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος σας και πρέπει να μας ακολουθήσετε» λέει ο αστυνομικός για να απαντήσει ο αρχηγός της Χ.Α: «Οκ. Περιμένε λίγα να λεπτά να βάλω τα ρούχα μου…».
Ο Μιχαλολιάκος πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο… Δεν πρόλαβε να απομακρύνει τα τρία όπλα που κατέχει παράνομα, να κρύψει τα 43.100 ευρώ και να καταστρέψει τα  USB…
Την ίδια ώρα, ο ένας μετά τον άλλο οι 5 βουλευτές  που αποτελούσαν το διευθυντήριο της οργάνωσης και ουσιαστικά μπορούσαν να κινητοποιήσουν κόσμο  και τα τάγματα εφόδου βγαίνουν off. 

Όλοι εκτός από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Παππά, που δεν εντοπίζεται ούτε στο σπίτι του στην Αθήνα ούτε στο Βόλο. Ό ίδιος κάνει μια ραδιοφωνική παρέμβαση, ψελλίζει ότι κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά δεν αποκαλύπτει τις επόμενες κινήσεις του.
«Ίσως και να μην ξέρει ακόμα τι θα κάνει…» λέει στο  αξιωματικός που μετέχει στις έρευνες και προσθέτει «ίσως και να λειτουργεί με το νόμο της μαφίας που λέει πως όταν συλλαμβάνεται ο μεγάλος αρχηγός, ο υπαρχηγός κρύβεται για να κατευθύνει την οργάνωση…».
«Δεν τελειώσαμε με αυτούς…»

«Οι έρευνες  από την πλευρά της αστυνομίας δεν όχι μόνο δεν έχουν τελειώσει, αλλά τώρα ουσιαστικά ξεκινούν…» λέει αστυνομικός και προσθέτει: «Θα ελέγξουμε μία προς μία όλες τις  περίεργες περιπτώσεις εξαφανίσεων  αλλοδαπών. Ψάχνουμε τις διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, τον πόλεμο με τα κυκλώματα της νύχτας ειδικά στις περιοχές του Κορυδαλλού και  της Νίκαιας, όπου κυριαρχούν συμμορίες Αλβανών μπράβων. Με τη βοήθεια του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της ασφάλειας θα ασχοληθούμε με τη «θυγατρική» της Χρυσής Αυγής: την ομάδα «Κένταυρος», που στρατολογεί και εκπαιδεύει παιδιά 14, 15 και 16 ετών στα σχολεία της Αττικής».
Αξίζει να τονισθεί πως εκτός από τους 2 αστυνομικούς οι υπόλοιποι συλληφθέντες αποτελούν τους λεγόμενους «πυρηνάρχες» της οργάνωσης. Πρόκειται δηλαδή για μεσαία στελέχη που καθοδηγούν τα μέλη των ταγμάτων εφόδου.
Όμως οι συλληφθέντες (όπως προέκυψε από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων) βρίσκονταν στο χώρο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.. Ο αριθμός τους σε όλη την Ελλάδα ανέρχεται σε εκατοντάδες…

Ψάχνουν τα όπλα και τα χρήματα της ΧΑ
Ένα ιδιαίτερα δύσκολο  κομμάτι των ερευνών αφορά στον εντοπισμό και την κατάσχεση  του οπλισμού της οργάνωσης. Με αυτό ασχολείται ειδικό τμήμα της αντιτρομοκρατικής, ενώ έρευνες θα γίνουν και για  τα χρήματα της ΧΑ. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συλληφθέντων θα γίνουν φύλλο και φτερό, ενω σύντομα θα προκύψουν στοιχεία και από τις έρευνες του ΣΔΟΕ.

Σε δύο εβδομάδες το πόρισμα των Αδιάφθορων
Μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες αναμένεται να καταθέσουν οι Εσωτερικές Υποθέσεις  της ΕΛ.ΑΣ το πόρισμα τους για  τις διασυνδέσει ΧΑ και Αστυνομίας. Τότε θα προκύψουν νέα δεδομένα στις έρευνες, καθώς είναι βέβαιο ότι οι χρυσαυγίτες είχαν μπει για τα καλά στο χώρο των ενστόλων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου