Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Νέα στοιχεία για τον φοροφυγά Μητρόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ: Έχει φάει 600.000€ συναδέλφων του και έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση στην υπόθεση που του απέφερε το κρυφό μύριο

Το θέμα δεν αφορά μόνον στον κ. Αλέξη Μητρόπουλο αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εφ’ όσον από τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα η ηγεσία του κόμματος φαίνεται να τον καλύπτει. Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο εργατολόγος- βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος, για το πρόστιμο των 992.000 ευρώ που του επεβλήθη από το ΣΔΟΕ, λόγω απόκρυψης εσόδων ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

«Ο κ. Μητρόπουλος είναι νομότυπος» λέει η Κουμουνδούρου
«Ο κ. Μητρόπουλος είναι νομότυπος» λέει η Κουμουνδούρου
Η αποσιώπηση του ιλιγγιώδους ποσού είναι το ένα μέρος της απίστευτης αυτής ιστορίας. Το να αποκρύπτει έσοδα από δικηγορική αμοιβή για να μην αποδώσει τον αναλογούντα φόρο, όταν το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού βολοδέρνει, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας, είναι ένα θέμα το οποίο πέραν των όποιων κυρώσεων θα κριθεί εν καιρώ από τους έλληνες πολίτες.

Το δεύτερο μέρος ωστόσο σχετίζεται με τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του πολιτικού ανδρός.

Καταδικάστηκε τελεσίδικα για αδικοπραξία σε απάτη και υπεξαίρεση κατά της πελάτισσας του και δύο συναδέλφων του δικηγόρων αντίστοιχα, χειριζόμενος υπόθεση οικογενειακής αντιδικίας ( διαθήκη εφοπλιστή Μανιού) εκ της οποίας προήλθε και η περιβόητη αμοιβή του ενός εκατομμυρίου.

Θερμός εναγκαλισμός Τσίπρα-Μητρόπουλου
Θερμός εναγκαλισμός Τσίπρα-Μητρόπουλου
Τι έκανε ο Μητρόπουλος με λίγα λόγια; Πήρε σύμφωνα με την δικαστική απόφαση το ποσόν των δύο εκατομμυρίων, έναντι τριών τα οποία προορίζονταν για την αμοιβή του ιδίου και άλλων δύο δικηγόρων που χειρίστηκαν από κοινού την υπόθεση ( ένα εκατομμύριο για κάθε έναν) και έδωσε από 200.000 στους άλλους δύο επιχειρώντας να ιδιοποιηθεί τα υπόλοιπα 1.600.000 ευρώ! Οι συνάδελφοί του όπως ήταν φυσικό κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του και εναντίον της πελάτισσας που τους είχε αναθέσει την υπόθεση. Η Μανιού με τη σειρά της, έχοντας εκταμιεύσει το συμφωνηθέν ποσόν καθ’ υπόδειξη του Μητρόπουλου σε λογαριασμούς τραπεζών της Κύπρου και της Ελβετίας, αναγκάστηκε να επιλέξει την δικαστική οδό στρεφόμενη εναντίον του.

Μητρόπουλος: Τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν
Μητρόπουλος: Τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν
Το αποτέλεσμα τραγικό για τον Αλέξη Μητρόπουλο. Καταδικάστηκε αμετάκλητα για αδικοπραξία απάτης και υπεξαίρεσης! Βαρύτατα αδικήματα, τα οποία εάν κατέληγαν στα ποινικά δικαστήρια (δεν το επεδίωξαν οι αντίδικοι) θα είχαν ως συνέπεια την επιβολή σοβαρών κυρώσεων.

Το ερώτημα που τίθεται άμεσα αυτή τη στιγμή προς την ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ απλό. Θα ανεχτούν συμπεριφορές που θυμίζουν φαντάσματα του δικομματισμού και του παρελθόντος, κάνοντας τα στραβά μάτια ή θα αντιδράσουν κάθετα; Τα υπόλοιπα επικοινωνιακά τρικ και η αποσιώπηση του θέματος μέχρι να περάσει η μπόρα πιθανόν να έχουν σοβαρές συνέπειες, για ένα πολιτικό κόμμα που θέλει να λειτουργήσει ουσιαστικά μέσα σε κοινωνία μηδενικής ανοχής.

Ακολουθούν αυτούσια τα αποσπάσματα από την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου:

Ο εφοπλιστής
Ο εφοπλιστής
«Ο κ. Μητρόπουλος ισχυρίσθηκε ότι η αδερφή του θανόντος ανέθεσε σε αυτόν αποκλειστικά την
εντολή διεκπεραίωσης της υποθέσεώς της και ότι το ποσό των 3.000.000 δολαρίων συμφωνήθηκε ως αμοιβή του. Ωστόσο, η δήλωση της κυρίας Μανιού, δεν έχει την έννοια ότι αυτή ανέθεσε αποκλειστικά στον κ. Μητρόπουλο την εντολή για τον χειρισμό της υποθέσεώς της, ούτε ότι το ποσό των 3.000.000 δολαρίων συμφωνήθηκε ως αμοιβή δική του και μόνο, αφού αποδείχθηκε ότι αυτή είχε ήδη αναθέσει προφορικά και στους τρεις δικηγόρους την εκπροσώπηση της».

Σύμφωνα με τους δικαστές, ο παραπάνω ισχυρισμός αποδείχθηκε και από τα όσα βεβαίωσε ο σύζυγος της κυρίας Μανιού. «Στις 26-3-1999 κλήθηκε η σύζυγός μου να μεταβεί στο γραφείο του Αλέξη Μητρόπουλου, όπου την περίμεναν και οι τρεις δικηγόροι, προκειμένου να ρυθμίσουν οριστικά το ποσό της αμοιβής τους. Εκεί της ανακοινώθηκε ότι είχαν αποφασίσει και οι τρεις ως συνολική αμοιβή για την περίπτωση που τελείωνε η συμβιβαστική ρύθμιση και η διανομή της περιουσίας, στο ποσό των 3.000.000 δολαρίων και για τους τρεις δικηγόρους. Η σύζυγός μου, αν και θεώρησε ότι η αμοιβή ήταν πολύ μεγάλη δέχθηκε και συμφώνησε με το ύψος της».

Παράλληλα, η αδερφή του θανόντος υποστήριξε: «Την 26-3-1999 ειδοποιήθηκα από τον κ. Μητρόπουλο να προσέλθω στο γραφείο του, ώστε με την παρουσία των άλλων δικηγόρων να ρυθμιστεί ενιαία το ζήτημα της αμοιβής των δικηγόρων μου, που από κοινού με εκπροσωπούσαν. Ο κ. Μητρόπουλος μου ζήτησε να εξέλθουμε από το προσωπικό του γραφείο, στο οποίο παρέμειναν οι άλλοι δύο δικηγόροι, μου ανακοίνωσε δε όταν είμαστε οι δυο μας ότι το ποσό, που από κοινού οι δικηγόροι αυτοί είχαν συμφωνήσει να μου προτείνουν, ανερχόταν, σύμφωνα με την από αυτούς αποτιμηθείσα αξία των περιουσιακών στοιχείων της κληρονομιάς και τις διατάξεις του κώδικα των δικηγόρων σε 3.000.000 δολάρια ΗΠΑ, το οποίο θα επιμεριζόταν κατ’ ίσα μέρη στους τρεις πιο πάνω δικηγόρους μου. Μου έδωσε μάλιστα και υπέγραψα μια επιστολή, στην οποία αναφερόταν η υποχρέωσή μου».

Και συνεχίζει «Στην πραγματικότητα η κοινή εντολή μου προς τους τρεις δικηγόρους δόθηκε πριν τις 26-3-1999, ημερομηνία κατά την οποία συμφωνήθηκε το ποσό της αμοιβής (3.000.000 δολάρια ΗΠΑ και για τους τρεις δικαιούχους) και ζητήθηκε από τον προσεπικληθέντα-εναγόμενο (Α. Μητρόπουλος) η υπογραφή από εμένα της εν λόγω επιστολής όχι ως συστατικής της εντολής, που είχε πολύ ενωρίτερα ήδη δοθεί, αλλά για προσωπική κατοχύρωση του κ. Μητρόπουλου, ως βεβαίωση της υποχρεώσεώς μου για καταβολή αμοιβής».

Όπως αποδείχθηκε λοιπόν «ο ισχυρισμός του κ. Μητρόπουλου ότι στις 26-3-1999, που πήγε στο γραφείο του η κυρία Μανιού δεν παρευρισκόταν εκεί οι άλλοι δύο δικηγόροι είναι αβάσιμος ουσιαστικά, αυτά δε που βεβαίωσε ο συνεργάτης του στο γραφείο δεν ανταποκρίνονται προς την αλήθεια».

Η διαδρομή των χρημάτων


'Ο κ. Μητρόπουλος τηλεφώνησε στη Μανιού'
'Ο κ. Μητρόπουλος τηλεφώνησε στη Μανιού'
Όσον αφορά τη διαδρομή των χρημάτων αναφέρεται: «Ο κ. Μητρόπουλος επικοινώνησε με την κυρία Μανιού και της ζήτησε να καταβάλει και στους τρεις δικηγόρους της ένα μέρος της αμοιβής τους, που είχαν συμφωνήσει. Προς τούτο αυτός, ενεργώντας κατ’ εντολή και για λογαριασμό και των άλλων δύο συναδέλφων του παρέδωσε στην κυρία Μανιού τους αριθμούς πέντε τραπεζικών λογαριασμών σε τράπεζες του εξωτερικού, στους οποίους η κυρία Μανιού κατέθεσε, καθ’ υπόδειξη αυτού, το ποσό των 2.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, εκ των οποίων 200.000 δολάρια ΗΠΑ κατέθεσε σε λογαριασμό που ανήκε στον έναν δικηγόρο, 200.000 δολάρια ΗΠΑ κατέθεσε σε λογαριασμό που ανήκε στον δεύτερο και 1.600.000 δολάρια ΗΠΑ κατέθεσε σε λογαριασμούς ελεγχόμενους από αυτόν.

Ειδικότερα αποδείχθηκε ότι η κυρία Μανιού κατέθεσε στις 26-4-1999 1) 1.500.000 δολάρια ΗΠΑ στην τράπεζα Cyprus Popular Bank, 2) 50.000 δολάρια στη Bank of Cyprus, 3) 50.000 δολάρια στη Bank of Cyprus, 4) 200.000 δολάρια στη Bank of Cyprus που ανήκε σε έναν από τους δικηγόρους και 5) 200.000 δολάρια στη Bank de Swiss, που αντικαταστάθηκε μετά από την Dresdner Bank».

Παρακράτησε τα χρήματα

Παρακάτω περιγράφεται: «Ο ένας από τους δικηγόρους, έχοντας υπόψη του ότι είχε κατατεθεί στο λογαριασμό του έναντι της αμοιβής του μόνο το ποσό των 200.000 δολαρίων, απευθύνθηκε στην κυρία Μανιού και διατύπωσε σχετικά παράπονα. Τότε η κυρία Μανιού τον ενημέρωσε ότι αυτή είχε καταβάλλει στις 26-4-1999 για λογαριασμό και των τριών δικηγόρων σε λογαριασμούς, που της είχε υποδείξει ο κ. Μητρόπουλος το ποσό των 2.000.000 δολαρίων ΗΠΑ συνολικά.

Μετά από αυτά τις πρωινές ώρες της 8-11-1999 η κυρία Μανιού τηλεφώνησε στον κ. Μητρόπουλο και του ζήτησε να συναντηθούν, πράγμα το οποίο και έγινε τις απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας στο γραφείο του. Στη συνάντηση, ο κ. Μητρόπουλος, παραδέχθηκε ότι η κυρία Μανιού είχε καταβάλλει το ποσό των 2.000.000 δολαρίων και ότι αυτός παρακράτησε για τον εαυτό του το ποσό του 1.600.000 δολαρίων ΗΠΑ, αρνήθηκε δε να αποδώσει στους άλλους δύο δικηγόρους τα ποσά που αναλογούσαν σε αυτούς».

Η μυστική συνάντηση στο Πεντελικόν

«Πριν από τη συνάντηση αυτή στο γραφείο του κ. Μητρόπουλου, η κυρία Μανιού είχε συναντηθεί μαζί του τις μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας στο ξενοδοχείο ‘Πεντελικόν’ στην Κηφισιά. Η συνάντηση αυτή αποδίδεται από τον κ. Μητρόπουλο σε πρωτοβουλία αυτής, ενώ ο σύζυγος της βεβαίωσε ένορκα ότι η πρωτοβουλία της συναντήσεως ήταν του κ. Μητρόπουλου. Ως αιτία της συναντήσεως ο κ. Μητρόπουλος επικαλείται ότι ήταν ο εκβιασμός της κυρίας Μανιού από έναν από τους άλλους δύο δικηγόρους, ο οποίος απαιτούσε το μισό της αμοιβής, που είχαν συμφωνήσει.

Αντίθετα ο σύζυγος της κυρίας Μανιού βεβαίωσε ένορκα ότι ο κ. Μητρόπουλος ζήτησε από τη σύζυγό του να αποκρύψει από τους άλλους δύο δικηγόρους το ύψος του συνολικού ποσού, που είχε καταβάλλει και να πει ότι είχε καταβάλλει μόνο το ποσό των 600.000 δολαρίων ΗΠΑ, πράγμα το οποίο αρνήθηκε η σύζυγός του και τον ενημέρωσε ότι ήδη είχε ανακοινώσει σε έναν από τους άλλους δύο δικηγόρους το ύψος του ποσού που είχε καταβάλλει».

Τα συμπεράσματα

«Από αυτά που αποδείχθηκαν προκύπτει ότι από το ποσό των 2.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, το οποίο η κυρία Μανιού κατέβαλε έναντι της αμοιβής και των τριών δικηγόρων της, ο κ. Μητρόπουλος εισέπραξε για τον εαυτό του το ποσό του 1.600.000 δολαρίων ΗΠΑ, ήτοι εισέπραξε επί πλέον του ποσού του 1.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, το οποίο δικαιούνταν αυτός ως συνολική αμοιβή του από το συνολικό ποσό της αμοιβής των 3.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, το ποσό των 600.000 δολαρίων ΗΠΑ. Επίσης προκύπτει ότι ο ένας από τους δικηγόρους είχε δώσει εντολή στον κ. Μητρόπουλο και αυτός είχε αναλάβει την υποχρέωση να εισπράξει από την κυρία Μανιού και για λογαριασμό του άλλου δικηγόρου την αναλογία του επί του ποσού της αμοιβής, που θα προκατέβαλε αυτή.

Η αναλογία του δικηγόρου στο ποσό της προκαταβολής των 2.000.000 δολαρίων ΗΠΑ ανερχόταν, με βάση την συμφωνία τους περί ισομερούς κατανομής του ποσού της αμοιβής, που θα τους κατέβαλε η κυρία Μανιού, στο ποσό των 666,666 δολαρίων ΗΠΑ. Αντί όμως του ποσού αυτού ο κ. Μητρόπουλος έδωσε εντολή και η κυρία Μανιού κατέθεσε στο λογαριασμό του συναδέλφου του μόνο το ποσό των 200.000 δολαρίων ΗΠΑ, εισέπραξε δε αυτός και παρακράτησε παράνομα για τον εαυτό του από το ποσό αυτό της αμοιβής, που αναλογούσε στον συνάδελφό του, το ποσό των 466.666 δολαρίων ΗΠΑ.

Ωστόσο μετά τη γενόμενη από τον κ. Μητρόπουλο στις 12-11-1999 δήλωση περί παραιτήσεως του από την αμοιβή του επί του υπολοίπου ποσού της αμοιβής του 1.000.000 δολαρίων ΗΠΑ που όφειλε να καταβάλλει η κυρία Μανιού και στους τρεις δικηγόρους, το ποσό, που ο κ. Μητρόπουλος έχει παρακρατήσει παράνομα για τον εαυτό του από το ποσό της αμοιβής που αναλογούσε στον συνάδελφό του δικηγόρο από τη γενόμενη προκαταβολή των 2.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, ανέρχεται στο ποσό των 300.000 δολαρίων, ήτοι στο ήμισυ του ποσού των 600.000 δολαρίων, που εισέπραξε αυτός επί πλέον του ποσού του 1.000.000 δολαρίων, το οποίο δικαιούταν ως συνολική αμοιβή του.

Το ποσό αυτό των 300.000 δολαρίων ο κ. Μητρόπουλος όφειλε να το αποδώσει στον συνάδελφό του, με βάση την εντολή που του είχε δώσει αυτός, από την 26-4-1999 που κατατέθηκαν στο λογαριασμό του. Αντί αυτού όμως αυτός το παρακράτησε για τον εαυτό του και το ιδιοποιήθηκε παράνομα».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου