Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ. ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.



 Η χωματερή των Μεγάρων έχει σφραγισθεί πριν από τρία χρόνια περίπου, επειδή ρύπαινε το περιβάλλον και ήταν παράνομη. Ρύπανση δε του περιβάλλοντος σημαίνει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, που μπορεί να μην έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα, μακροχρόνια όμως προκαλούν σοβαρότατες βλάβες στην υγεία.
Επομένως καμία αιτιολογία και κανένας λόγος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εναπόθεση απορριμμάτων (πολύ δε περισσότερο άλλων πιο επιβλαβών υλικών π.χ. τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων) στην σφραγισμένη πλέον χωματερή,
διότι κανένα οικονομικό όφελος δεν μπορεί να αντισταθμίσει την υγεία ή την ζωή, έστω και ενός πολίτη. Και ο Δήμος έχει υποχρέωση αυτά, να τα προστατεύει και όχι να τα θέτει σε κίνδυνο.
Δυστυχώς, όμως υπάρχει πλήθος στοιχείων, που δείχνουν, ότι ο Δήμος μεταφέρει και αποθέτει στην χωματερή σκουπίδια. Πολύ χαρακτηριστικό και σοβαρό είναι το σχετικό ρεπορτάζ της “Real News” (Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013) από όπου αντλούνται τα παρακάτω στοιχεία.
Η αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής κ. Σταυρούλα Δήμου δήλωσε: «Το πρόβλημα με τις χωματερές που κλείνουν μόνο στα χαρτιά αλλά συνεχίζουν να δέχονται παρανόμως σκουπίδια, με την ευθύνη των δημοτικών Αρχών, είναι ιδιαίτερα έντονο και στην Αττική. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η χωματερή του Δήμου Μεγαρέων, στην οποία πρόσφατα εντοπίστηκαν παράνομες αποθέσεις».
Και συνεχίζει το ρεπορτάζ. “Λίγες μόλις ημέρες μετά την αναχώρηση του ευρω-κλιμακίου, στις 24 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο… μποτιλιάρισμα φορτηγών που μετέφεραν και έριχναν σκουπίδια, μπάζα και άλλα απόβλητα στη δημοτική χωματερή που βρίσκεται στη θέση Καμπία, στα Μέγαρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία Περιβάλλοντος συνέλαβε και οδήγησε στο αυτόφωρο τον αντιδήμαρχο Μεγαρέων, αρμόδιο για θέματα απορριμμάτων, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από εισαγγελική εντολή.
Καταγγέλλεται μάλιστα προσπάθεια του δημάρχου να εμποδίσει τους ελέγχους, ενώ εντοπίστηκαν συνολικά οκτώ οχήματα, ορισμένα εκ των οποίων ήταν δημοτικά.
Τα νέα σκουπίδια που πέφτουν καλύπτονται ξανά από στρώμα χώματος προκειμένου να φαίνεται ότι η χωματερή είναι «κλειστή».
Για την υπόθεση κινήθηκε ήδη η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων και ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά της δημοτικής αρχής και των λοιπών εμπλεκομένων.
Στη χωματερή έχουν βρεθεί σε προηγούμενες αυτοψίες και μεγάλες ποσότητες τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων, ενώ σε δείγματα που ελήφθησαν μετρήθηκαν αυξημένες ποσότητες του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου”.
Είναι φοβερά και τρομερά αυτά, που αναφέρονται στο ρεπορτάζ, τα οποία έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών (σκουπίδια, τοξικά βιομηχανικά απόβλητα, καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο) αλλά και στα οικονομικά τους, αφού τα πρόστιμα, εφόσον επιβληθούν, οι πολίτες τα πληρώνουν μέσω των φόρων.
Στις 18 Οκτωβρίου στην χωματερή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά. Αυτό δεν σημαίνει, ότι σ’ αυτήν ρίχνονται σκουπίδια και ίσως όχι μόνο;
Και πόσο ρυπογόνες για το περιβάλλον και επιβλαβείς για την υγεία των πολιτών είναι οι πυρκαγιές, που ξεσπούν κάθε τόσο στην  χωματερή;
Και να σκεφτεί κανείς, πως ο κ. Μαρινάκης δηλώνει σε κάθε ευκαιρία, ότι έχει ευαισθησία για το περιβάλλον. Δηλαδή, τι άλλο θα μπορούσε να γίνει, εάν δεν είχε ευαισθησία.

Εκ του Γραφείου Τύπου της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου