Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ 2014!!! (ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ)



                                                       

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν τα θέματα του Προϋπολογισμού, των Εκτελεστέων Έργων και του Προγράμματος Δράσης για το 2014.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού έπρεπε ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, που είναι ο Δήμαρχος, να το αναρτήσει στην βάση οικονομικών δεδομένων (ηλεκτρονική πλατφόρμα) του Υπουργείου Εσωτερικών μέχρι 5/9/12. Η ανάρτηση, λόγω αδυναμίας του προέδρου να συντονίσει και να ελέγξει την κατάρτιση του προϋπολογισμού, έγινε με καθυστέρηση ενός μηνός.
Θα του επιβληθεί άραγε πρόστιμο, όπως επεβλήθη στους δημοτικούς συνδυασμούς για αντίστοιχο λόγο;
Αλλά και να του επιβληθεί, μήπως θα το πληρώσει ο ίδιος; Οι
φορολογούμενοι πολίτες θα το πληρώσουν, όπως πληρώνουν και τόσα άλλα πρόστιμα, που έχουν επιβληθεί στο Δήμο (από ΙΚΑ κλπ), λόγω αδέξιων χειρισμών της διοίκησης.
Ο προϋπολογισμός, επειδή το Υπουργείο τους υποχρέωσε, να γίνονται οι εγγραφές εσόδων με συγκεκριμένο τρόπο, είναι στα 37 εκατομ. ευρώ, πολύ πιο λογικός απ’ αυτούς των προηγούμενων ετών, που ήσαν γύρω στα 80 εκατομ. ευρώ. Και είναι σαφές, πως αυτό έγινε, επειδή επεβλήθη από την Κυβέρνηση και όχι επειδή συνετίστηκε η Διοίκηση. Ο Δήμαρχος είπε, πως σ’ αυτόν τον προϋπολογισμό δεν υπάρχουν πλασματικά νούμερα. Άρα, παραδέχτηκε, πως στους προηγούμενους χρησιμοποιούσε πλασματικά νούμερα. Όταν όμως η αντιπολίτευση το επισήμαινε αυτό, αυτός αντιδρούσε άσχημα.
Ένα στοιχείο του προϋπολογισμού δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες, διότι από την εγγραφή προκύπτουν βάσιμες υπόνοιες, πως συμπολίτες, που τους χρωστάει ο Δήμος και τα χρήματα είναι κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.Δ), κινδυνεύουν, να μείνουν απλήρωτοι και να χάσουν τα χρήματά τους.
Και τούτο διότι η Κυβέρνηση έχει καταθέσει σε λογαριασμό του Δήμου στο Τ.Π.Δ., 12 εκατομ. ευρώ για να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου προς τους πολίτες μέχρι το τέλος του 2013. Όσα χρήματα μείνουν στο λογαριασμό αυτό στις 31/12/2013 επιστρέφουν στην κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει, πως όσοι δεν πάρουν τα χρήματά τους μέχρι τέλους του έτους, τα χάνουν. Και υπάρχουν βάσιμοι φόβοι, ότι πολλοί θα τα χάσουν, αφού από τα 12 εκατομ. ευρώ έχουν πληρωθεί μόνο τα 5,5 εκατομ. και μάλιστα τα 3 εκ. τα πήρε μαζεμένα η ΕΥΔΑΠ, δηλαδή στην ουσία έχουν πληρωθεί 2,5 εκατομ.. Θα προλάβουν στο μικρό χρονικό διάστημα, που απομένει να πληρώσουν τα υπόλοιπα 6,5 εκατομμύρια ευρώ; Πολύ δύσκολο, εάν όχι αδύνατο.
Το σοβαρό αυτό πρόβλημα θα είχε λυθεί και θα είχαν ήδη πληρωθεί άπαντες, εάν από την αρχή του χρόνου, που ειδοποιήθηκε ο Δήμος για την διαδικασία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών, είχε ενισχυθεί το αρμόδιο Γραφείο με 2-3 άτομα, τα οποία με κατάλληλη εκπαίδευση θα βοηθούσαν τα μέγιστα στην ταχεία διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας. Αυτό θα γινότανε, εάν οι διοικούντες είχαν εμπειρία διοίκησης και εάν πράγματι ενδιαφερόντουσαν για τα προβλήματα των πολιτών.
Θα είναι μεγάλο κρίμα, να χαθούν τα χρήματα, που «δώρισε» η Κυβέρνηση στον Δήμο (όπως βεβαίως και σε όλους τους Δήμους, που είχαν χρέη), για να πληρωθούν οι πολίτες.
Το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων είναι χαρακτηριστικό δείγμα της προχειρότητας, για την οποία διακρίνεται αυτή η διοίκηση. Εδόθη το μεσημέρι της ημέρας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προφανώς για να μην προλάβει κανείς ούτε να το διαβάσει. Το μισό βιβλιοδετημένο, το άλλο μισό όχι. Και το σημαντικότερο είναι, πως από μέσα απουσίαζαν πολλά έργα, τα οποία όμως είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό.
Η αστεία δικαιολογία ήταν, πως δεν πρόλαβε ο υπάλληλος να τα τυπώσει!!!
Στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης για το 2014 συμπεριλαμβάνονται δύο στόχοι, στους οποίους αξίζει, να σταθεί κανείς, διότι δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας και την σοβαρότητα αυτής της Διοίκησης.
Έχει στόχο για το 2014, να ιδρύσει Δημοτική Αστυνομία!!! Μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι, ότι και στους δήμους που υπήρχε Δημοτική Αστυνομία, καταργήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης.
Επίσης, γράφει, πως από τους βασικότερους στόχους είναι η επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης σε περιοχές, όπως η Κινέττα. Αφού διέλυσαν την ανακύκλωση στην πόλη, θέλουν να την μεταφέρουν και στην Κινέττα; Δεν βλέπει όλος ο κόσμος, ότι η ανακύκλωση δεν λειτουργεί;
Παρέλαβαν ένα σύστημα ανακύκλωσης σε ικανοποιητικό επίπεδο και κατάφεραν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να το διαλύσουν και να καταλήγουν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά στην χωματερή μαζί με τα άλλα σκουπίδια. Δηλαδή οι πολίτες αφιερώνουν κόπο και χρόνο για την ανακύκλωση και βλέπουν, πως αυτά πάνε χαμένα. Έτσι απογοητεύονται και θα είναι πολύ δύσκολο στο μέλλον να τους ξαναβάλει κανείς στην διαδικασία της ανακύκλωσης.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν το πόσο πρόχειρα, επιπόλαια και σε βάρος του μέλλοντος του Δήμου και των πολιτών κινείται η παρούσα Διοίκηση.
Εκ του Γραφείου Τύπου
Της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου