Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ ( Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ )


                                                       
 ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Είναι να απορεί κανείς με την κατάσταση του κ. Μαρινάκη, ο οποίος πέφτει από την μία γκάφα στην άλλη. Γκάφες, που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, αφού στην προσπάθειά του να πλήξει πολιτικά τον αντίπαλο “αυτοτραυματίζεται”.
Τελικά, φαίνεται, πως τζάμπα πληρώνει τόσους συμβούλους. Κανείς δεν τον συμβουλεύει σωστά. Εκτός κι αν, που είναι το πιθανότερο, τον συμβουλεύουν σωστά, αλλά αυτός δεν ακούει κανένα. Το συνηθίζει αυτό.
Τελευταίο κρούσμα είναι η ανίερη επίθεση, που εξαπέλυσε εναντίον της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για ένα πρόστιμο, το οποίο
επεβλήθη για καθαρά τυπικούς λόγους, κάνοντας την τρίχα, τριχιά.
Σε αυτή την επίθεση ο κ. Μαρινάκης διέπραξε πολλά ατοπήματα.
Επειδή δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα ( ποτέ δεν είχε ) κατέφυγε για μια ακόμα φορά σε προσωπική επίθεση με χυδαίους και απαράδεκτους  χαρακτηρισμούς.
Κατηγορεί ανθρώπους, που διαχειρίστηκαν  τα δικά τους χρήματα (και όχι δημόσιο χρήμα, δηλαδή των φορολογουμένων πολιτών), που στο κάτω-κάτω κι αν ακόμα, τελικά τελεσιδικήσει το πρόστιμο, θα το πληρώσουν από την τσέπη τους και όχι από το Δημόσιο ή το Δημοτικό Ταμείο.
Και τα λέει αυτά ο άνθρωπος, που έχει καταχρεώσει με πρόστιμα, τα οποία επιβάλλονται στον Δήμο από λάθη και παραλείψεις της διοίκησης Μαρινάκη και τα οποία αποπληρώνονται από το Δημοτικό Ταμείο και όχι από την τσέπη του.
Μόνο για το 2011 και μόνο το ΙΚΑ επέβαλε πρόστιμα 27.000 ευρώ στο Δήμο για λάθη και παραλείψεις της διοίκησης του κ. Μαρινάκη. Αυτό λέγεται ικανότητα διοίκησης κ. Μαρινάκη; ( Δεν αποκλείεται, να πει, πως φταίει κάποιος υπάλληλος. Κι αυτό το συνηθίζει, διότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει Διοίκηση.)
Τα χρήματα αυτά θα τα πληρώσει ο κ. Μαρινάκης;  Όχι βέβαια. Θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες.
Και κατηγορεί αυτός ο άνθρωπος, αυτούς, που και εάν κάνουν λάθη τα πληρώνουν οι ίδιοι, ενώ τα λάθη τα δικά του ζημιώνουν τον Δήμο και τα πληρώνουν οι πολίτες.
Φαίνεται, πως δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει, ότι διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και δεν μπορεί να το σπαταλά σε πρόστιμα, που επιβάλλονται στην Διοίκησή του και ότι τα λάθη τα δικά του δεν επηρεάζουν τον εαυτό του, αλλά το Δήμο και το σύνολο των πολιτών. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης περισσεύουν στο Δήμο χρήματα, για να πληρώνει πρόστιμα, που προκαλεί η διοίκηση Μαρινάκη και να μένουν εργαζόμενοι απλήρωτοι;
Και είναι να απορεί κανείς, πού βρίσκει τόσο θράσος, να κατηγορεί για πρόστιμα αυτούς, που θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους, όταν ο ίδιος καταχρεώνει τους πολίτες και τους υποχρεώνει, να πληρώσουν τα πρόστιμα του Δήμου, που η διοίκησή του προκάλεσε. Τελικά δεν του έχει πει κανείς, πως “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”;
Όσο για την προέλευση των χρημάτων και την υπέρβαση των προεκλογικών δαπανών, έχω την εντύπωση, πως ο κ. Μαρινάκης μπορεί να γνωρίζει από πού προέρχονται τα χρήματα των υποψηφίων, ποίοι υπερέβησαν το πλαφόν του νόμου για προεκλογικό αγώνα (70.000 ευρώ περίπου), ποίοι εξαγόρασαν την ψήφο κάποιων περίεργων τύπων, ποίοι πλήρωναν λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ. πολιτών, για να τους αρπάξουν την ψήφο και άλλα πολλά όσον αφορά στις προεκλογικές οικονομικές δοσοληψίες.
Εάν πράγματι γνωρίζει κάτι, ας βγει να πει ονόματα και χρηματικά ποσά. Θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην αντικειμενική και ανεπηρέαστη έκφραση της βούλησης των πολιτών   κατά την διάρκεια των δημοτικών εκλογών.
Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου