Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΣ!! EXTRA Μισθός μπόνους στους Βουλευτές εν μέσω κρίσης

Έκπληξη προκαλούν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, οι Έλληνες βουλευτές εισπράττουν έναν επιπλέον μισθό και μάλιστα αφορολόγητο. Οι επιπλέον αυτές αποδοχές δεν καταγράφονται στα μηνιαία εκκαθαριστικά τους και δεν περιλαμβάνονται στα 8.573 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης. Αυτό το έξτρα εισόδημα που δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τις οικονομικές υπηρεσίες της Βουλής, προέρχεται από τη συμμετοχή των βουλευτών από τις επιτροπές. Το ποσό που λαμβάνουν μπορεί να φτάσει από τα 750 ευρώ έως και τα 1.200 ευρώ. ...

Για κάθε συνεδρίαση που συμμετέχει ο βουλευτής αμείβεται με 75 ευρώ, ακόμα και αν δηλώσει απλώς την παρουσία του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι επιτροπές της Βουλής είναι χωρισμένες σε «καλές» και «κακές». Οι «καλές» είναι αυτές που έχουν φορτωμένο έργο και συχνές συνεδριάσεις ενώ οι «κακές» είναι αυτές που συνεδριάζουν μια φορά την εβδομάδα έχοντας όμως μηνιαίο μέσο όρο παρουσιών 8 με 10 τουλάχιστον. Έτσι το ελάχιστο της αμοιβής είναι 600 με 750 ευρώ τον μήνα.
Παράλληλα, κάποιοι βουλευτές πληρώνονται και για τις συμμετοχές τους στις Κοινοβουλευτικές Συνόδους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης διαρκούν συνήθως πέντε ημέρες και για τη συμμετοχή τους τα μέλη αποζημιώνονται με 120 ευρώ ημερησίως, τα οποία είναι γνωστά ως «εκτός έδρας».
Παρόλο αυτά πολλοί είναι εκείνοι οι βουλευτές που τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονταν σε τηλεοπτικά παράθυρα διαμαρτυρόμενοι για τους μειωμένους μισθούς και τις μειωμένες απολαβές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου