Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. για μετανάστες: "Να τους κάνουμε το βίο αβίωτο"

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει την άμεση διεξαγωγή έρευνας για οδηγίες που φέρεται να έχει δώσει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στους υφιστάμενούς του να κρατούνται όσο το δυνατόν περισσότερο οι παράτυποι μετανάστες για να γίνει «βίος τους αβίωτος»...
Τα σχόλια του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Νίκου Παπαγιανόπουλου, διατυπώθηκαν σύμφωνα με το περιοδικό Hot Doc σε συνάντηση με άλλους αξιωματούχους της αστυνομίας. «…Άμα μου λέγανε σε μια χώρα ότι πήγαινε …, και θα καθίσεις τρεις μήνες μέσα και μετά θα είσαι ελεύθερος, να κλέβεις, να ληστεύεις, να κάνεις οτιδήποτε, μια χαρά. Αυτό το επιδιώξαμε, για κράτηση … και μετά το πήγαμε στους δεκαοκτώ μήνες, για ποιο λόγο; Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο…», αναφέρει μεταξύ άλλων.
«Εάν είναι ακριβείς, οι βαθιά σοκαρίστηκες δηλώσεις που σήμερα αποδίδονται στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας θα αποκάλυπταν εσκεμμένη περιφρόνηση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καταφύγιο και μια ευκαιρία στην Ε.Ε.», δήλωσε ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να εξακριβώσουν κατά πόσο τα σχόλια αυτά έχουν γίνει και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας τηρεί το νόμο και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών.»

«Σε ένα πλαίσιο στο οποίο η ελληνική αστυνομία βρίσκεται υπό αυξανόμενο έλεγχο για ενδεχόμενους δεσμούς με το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, τα φερόμενα σχόλια από τον ανώτατο αξιωματούχο επιβολής του νόμου στην Ελλάδα δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί. Η εμπιστοσύνη και ακεραιότητα της ελληνικής αστυνομίας απαιτεί λεπτομερή και ανεξάρτητη διερεύνηση της αυθεντικότητας των σχολίων αυτών.»
Τα τελευταία χρόνια, η Διεθνής Αμνηστία και άλλες ΜΚΟ έχουν τεκμηριώσει πολυάριθμα περιστατικά κακομεταχείρισης και παράνομων απωθήσεων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η Διεθνής Αμνηστία έχει επίσης τεκμηριώσει τις άθλιες συνθήκες στα κέντρα κράτησης παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., οι παράτυποι μετανάστες μπορεί να κρατούνται για διάστημα μέχρι και 18 μηνών, αλλά μόνο όσο υπάρχει ρεαλιστική προοπτική για την απέλασή τους και εάν, έπειτα από ατομική αξιολόγηση, δεν θα ήταν κατάλληλο κάποιο λιγότερο περιοριστικό μέτρο.

dagkonei.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου