Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ



ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ
(Τουτέστιν δεν συναντώνται πουθενά)
Δεν είναι λίγες οι φορές, που ο Δήμαρχος με τα λεγόμενά του και τα γραφόμενά του δημιουργεί εύλογες απορίες και σοβαρούς προβληματισμούς για το πώς πρέπει κάποιος, να αντιδράσει.
Παρότι είναι κομματικός και επαγγελματίας πολιτικός δεν έχει ποτέ ένα πολιτικό επιχείρημα, να αντιτάξει στην κριτική, που του γίνεται. Πάντοτε επιτίθεται προσωπικά και συνήθως με ύβρεις.
Το μόνο στοιχείο, που δίνει κάποια βαρύτητα σ’ αυτά, που λέει και σ’ αυτά, που γράφει, είναι ο θεσμικός του ρόλος με το αξίωμα του Δημάρχου, που κατέχει. Διαφορετικά δεν θα έδινε κανείς
καμία σημασία.
Η ΣΗΜΑΙΑ
Σε προηγούμενη δημοσίευση είχα γράψει για την σημαία της Μάνης (λόφος Αγίου Δημητρίου), που την είχαν αφήσει και είχε γίνει στην κυριολεξία ένα κουρελόπανο. Και σαφέστατα είναι τουλάχιστον ασέβεια να αφήνουν το ιερό σύμβολο του έθνους, να φθάνει σ’ αυτήν την κατάσταση.
Αντί λοιπόν να τρέξει αμέσως να αντικαταστήσει την κουρελιασμένη, στην κυριολεξία, σημαία με μία κανονική (το έκανε, παρά το δημοσίευμα, μετά από αρκετές ημέρες) και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες, διότι με υπαιτιότητά του ευτελίσθηκε το εθνικό τους σύμβολο, δημοσίευσε την εξής απάντηση, που μόνο ο δικός του εγκέφαλος και σε αγαστή συνεργασία με τον γνωστό χαρακτήρα του, θα μπορούσε να συλλάβει:
«Για ποιο λόγο, εσείς κ. Σταμούλη, που υπηρετήσατε από υψηλή στρατιωτική θέση το ιερό σύμβολο του έθνους μας, ΔΕΝ υψώσατε την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού σας τις ημέρες του πρόσφατου εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου;».
Τι να πρώτο θαυμάσει και σχολιάσει κανείς σε αυτήν την απάντηση.
Το τεράστιο ψέμα που χρησιμοποιεί; Μάλλον όχι, διότι το κάνει τόσο συχνά, που το ψέμα του έχει γίνει πλέον συνήθεια.
Την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, την υψώνω ανελλιπέστατα σε κάθε εθνική επέτειο, και σαφέστατα το αυτό έγινε και την 28η Οκτωβρίου 2013.
Αδιάψευστοι μάρτυρες του γεγονότος είναι όλοι οι γείτονες, καθώς και οι περαστικοί της περιόδου αυτής. Εξάλλου δεν είναι κάτι κρυφό. Για ημέρες ήταν η σημαία στο μπαλκόνι υψωμένη.
Τέτοιο λοιπόν θράσος στο ψέμα σαν αυτό του Δημάρχου δεν πρέπει να έχει άλλος άνθρωπος.
Και είναι απάντηση αυτή, είναι επιχείρημα αυτό, στο ερώτημα γιατί άφησε την σημαία να κουρελιασθεί;
Δηλαδή, η κατάντια της σημαίας της Μάνης οφείλεται στο ότι δεν ύψωσα σημαία στο μπαλκόνι μου; (που βεβαίως δεν είναι αληθές, διότι την είχα υψώσει)
Για άλλη μια φορά καταφεύγει σε μια αήθη προσωπική επίθεση, στηριζόμενη, ως συνήθως, σε τρομερά ψέματα για να καλύψει τις δικές του αδυναμίες διοικήσεως.
Με τον τρόπο όμως, που λειτουργεί και με την ευκολία, που λέει τα ψέματα, χάνει την όποια σοβαρότητα διαθέτει, αλλά το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι, πως μειώνει το κύρος του Δημάρχου.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Ο Δήμαρχος γράφει σε δημοσίευμά του, αναφορικά με την κινητοποίηση για τα διόδια, πως ήθελε στο πλευρό του όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης. Πιστεύει αυτά, που λέει για να τα κάνει και πράξη; ΟΧΙ βέβαια. Πώς είναι δυνατόν να είναι δίπλα του η αντιπολίτευση με τον τρόπο, που λειτουργεί; Αφού οι δικοί του και ένας-ένας φεύγουν είναι δυνατόν ,να πάει η αντιπολίτευση στο πλευρό του;
Την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε το θέμα  των διοδίων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος πρότεινε την έκδοση ενός σχετικού ψηφίσματος.
Εμείς προτείναμε, να γίνουν έντονες κινητοποιήσεις, διότι τα ψηφίσματα δεν τα λαμβάνει κανείς υπόψη του.
Ο Δήμαρχος ούτε καν θέλησε να συζητηθεί αυτή η πρόταση.
Από την συζήτηση είναι σίγουρο, πως θα προέκυπταν διάφοροι και πολύ πιο αποτελεσματικοί τρόποι κινητοποιήσεων και αφού τελικά θα  λαμβανότανε απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συμμετείχαν άπαντες στην δράση και τότε σαφέστατα θα ήσαν στο πλευρό του Δημάρχου, αφού η απόφαση θα ήταν συλλογική.
Τι προτίμησε ο Δήμαρχος; Να τα αγνοήσει όλα αυτά και την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και διέταξε. Την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, όλοι στα διόδια Ελευσίνας για διαμαρτυρία. Τι κατάφερε; Να κινητοποιήσει καμιά τριανταριά άτομα, όταν άλλοι Δήμοι για την ίδια δουλειά κινητοποίησαν εκατοντάδες και χιλιάδες άτομα.
Δηλαδή μόνο η αντιπολίτευση έλειπε από το πλευρό του; Ο λαός έλειπε και τούτο, διότι δεν τον εμπιστεύεται πλέον, και διότι η εποχή του αποφασίζουμε και διατάσσουμε έχει περάσει.
Πολύ πιθανόν να ήθελε και να αποτύχει η κινητοποίηση, για να μην δυσαρεστήσει τους κομματικούς του φίλους στην κυβέρνηση.
Με κατηγόρησε επίσης ο Δήμαρχος, πως εγώ υπερασπίζομαι με σθένος τα συμφέροντα. Και βέβαια υπερασπίζομαι με σθένος τα συμφέροντα του Δήμου και τον Δημοτών. Ο ίδιος ποια συμφέροντα υπερασπίζεται;
ΔΙΑΓΡΑΦΗ κ. ΛΑΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Την πρακτική του αποφασίζουμε και διατάσσουμε την είδαμε και στην περίπτωση της διαγραφής του κ. Λαγού Χρήστου από τον συνδυασμό του. Ο νόμος 3852/2010, άρθρο 66, παρ. 5 προβλέπει: «Η δημοτική παράταξη με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων(2/3) αυτών, είναι δυνατόν να διαγράψει σύμβουλο, ο οποίος είναι μέλος της».
Δηλαδή, θα έπρεπε όλοι οι σύμβουλοι του κ. Μαρινάκη να συγκεντρωθούν, να συνεδριάσουν και με αιτιολογημένη απόφαση, να αποφασίσουν την διαγραφή του.
Πώς έγινε η διαγραφή του κ. Λαγού Χρ.;
Με την εξής ανακοίνωση: «Με απόφαση του Δημάρχου ο κ. Λαγός τίθεται εκτός δημοτικής ομάδας».
Έχει τέτοιο δικαίωμα; ΟΧΙ βέβαια, αλλά στα παλιά του τα παπούτσια και οι νόμοι και οι δημοκρατικές διαδικασίες και όλα τα σχετικά.
Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος θέλει στο πλευρό του και την αντιπολίτευση. Όλα αυτά, πώς άραγε χαρακτηρίζονται;
Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου