Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ. Συνελήφθη ο Αντώνης Κάντας της "παρέας" Ακη, Γιάννου, Σμπώκου κ.λ.π.



Ο Αντώνης Κάντας ήταν λίγο κάτω ιεραρχικά στο υπουργείο από τον Γιάννη Σμπώκο που καταδικάστηκε πρόσφατα στη δίκη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις....

Βόμβα μεγατόνων αποκαλύπτει η έρευνα για εξοπλιστικά προγράμματα που αγγίζει την περίοδο από το 1996-2002, επί υπουργίας στο ΥΠΕΘΑ κυρίως του Άκη Τσοχατζόπουλου και λίγο του Γιάννου Παπαντωνίου.
Η αποκάλυψη ενός τεράστιου ποσού οδήγησε στη σύλληψη του Αντώνη Κάντα, με ένταλμα του Ανακριτή Διαφθοράς Γ. Μαλλή. Στο μέγα ερώτημα που είχε ανακύψει από τις συνεχιζόμενες έρευνες, καταδίκες και διώξεις, δηλαδή που "βρίσκονται τα λεφτά από τις μίζες", έρχεται - πιθανόν- να απαντήσει έγγραφο με βαρύνουσα σημασία της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος που έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Αυτό το έγγραφο  αναφέρει πως εντοπίστηκαν 13,7 εκατ. δολάρια σε τράπεζα της Σιγκαπούρης που έφτασαν εκεί σύμφωνα με πόρισμα μέσω δυο offshore εταιρειών με εμφανιζόμενο διαχειριστή (ως Beneficial owner, αναφέρεται) τον Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή εξοπλισμών, 1996-2002.

Ποιος είναι ο Κάντας 


Ο Αντώνης Κάντας ήταν λίγο κάτω ιεραρχικά στο υπουργείο από τον Γιάννη Σμπώκο που καταδικάστηκε πρόσφατα στη δίκη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις....
Πριν από λίγο καιρό, τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε συλληφθεί με ένταλμα που ανακριτή διαφθοράς κ. Γεωργουλέα, σχετικά με ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του και με κατηγορίες για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος "Ερμής 2" που αφορούσαν σε επέκταση επικοινωνιακού προγράμματος στρατού.

Ο Κάντας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απολογήθηκε για άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, με τις κατηγορίες της δωροδοκίας για σύμβαση που αφορούσε επέκταση τηλεπικοινωνιών του Στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (Ερμής 2), η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Κάντας κατηγορείται επίσης για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη Siemens για τηλεπικοινωνίες του στρατού. Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του ανέφερε ότι ο Κάντας δέχθηκε ποσό 500 χιλ. ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της Siemens, που διαβιβάστηκαν μέσω του Πρόδρομου Μαβίδη και με τη μεσολάβηση του τραπεζίτη Oswald. Ο ανακριτής κ. Σπύρος Γεωργουλέας τον άφησε ελεύθερο υποχρεώνοντάς τον ωστόσο σε καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ.

Τίνος είναι τα λεφτά

Το ερώτημα που θα κληθεί οσονούπω να απαντήσει ο κ. Κάντας είναι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα, εφόσον τα γνωρίζει βέβαια, αν είναι δικά του, ή για λογαριασμό ποίου τα μετέφερε σε τράπεζα της Σιγκαπούρης. Το σίγουρο είναι πως η έρευνα για τις μίζες αποκτά πλέον άλλη δυναμική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου