Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Στην 8η θέση παγκοσμίως στην ποιότητα φαγητού η Ελλάδα

Σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό, φαίνεται ότι η Ελλάδα τα πάει πολύ καλά, καθώς κατάφερε να κερδίσει μία θέση ανάμεσα στις 20 καλύτερες χώρες του κόσμου για να τρώει κανείς.

Αναλυτικότερα, η Ελλάδα κατετάγη στην 13η θέση παγκοσμίως της λίστας των χωρών που ξεχωρίζουν με βάση την ποιότητα, το κόστος, τη διαθεσιμότητα των τροφίμων και τις νόσους που προκύπτουν από την υπερκατανάλωση φαγητού.

Η λίστα βασίστηκε στην έκθεση του διεθνούς οργανισμού καταπολέμησης της φτώχειας Oxfam America, που βαθμολόγησε συνολικά 125 χώρες.

Στην ίδια θέση όμως με την Ελλάδα κατετάγησαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ισλανδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία.

Η ίδια έκθεση τοποθετεί την Ελλάδα στην 8η θέση της λίστας με τις καλύτερες χώρες σε ποιότητα φαγητού, ενώ βρίσκεται και μέσα στην πρώτη δεκάδα με τις χώρες που έχουν φθηνό φαγητό.

Πάντως, πρωταθλήτρια βάσει των παραπάνω δεικτών αναδείχτηκε η Ολλανδία και ακολουθούν η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο και η Πορτογαλία.

Παρόλο που η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υποσιτισμού, η χώρα μας βρίσκεται σχεδόν στη μέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά στην παχυσαρκία (27η θέση) και τον διαβήτη (30η θέση).

Ο Oxfam χρησιμοποίησε στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου