Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο,ΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ. ( ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ )



                                ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», που εφαρμόστηκε πρόχειρα, βιαστικά και ανοργάνωτα, από τα  εγχώρια πειθήνια όργανα, πριν καλά-καλά προλάβουν, να ολοκληρώσουν την εντολή-διαταγή οι άνθρωποι της Ε.Ε. και της ΤΡΟΪΚΑ, ανάγκασε τον Δήμο της Νέας  Περάμου, που μέχρι τότε λειτουργούσε αρκετά ικανοποιητικά, με τα όποια προβλήματά του, να συγχωνευθεί με τον Δήμο Μεγαρέων.
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» έχει επιφέρει πολλά δεινά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διότι όχι μόνο δεν επέλυσε κανένα από τα προβλήματά της, απεναντίας τα έκανε από εντονότερα έως δραματικότερα και επιπλέον τα πολλαπλασίασε.
Κύρια αιτία του κακού είναι η μνημονιακή πολιτική της
Κυβέρνησης, συνεπικουρούμενη από τα «παιδιά» της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια πολιτική, η οποία τα μόνα, που γνωρίζει, να κάνει είναι: η συνεχής μείωση μισθών και συντάξεων, η αύξηση των υπαρχόντων φόρων και επιβολή νέων εξοντωτικών φόρων και μέτρων, η αύξηση της ανεργίας, που ειδικά για τους νέους αγγίζει το παγκόσμιο ρεκόρ, η διάλυση της παιδείας και η πλήρης εξαφάνιση των προνοιακών δομών του κράτους. Με άλλα λόγια, η πλήρης εξαθλίωση του λαού με ταυτόχρονη εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και προσπάθεια ξεπουλήματος  της περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας.
Ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος εξελέγη Δήμαρχος ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας  και με την προσωπική υποστήριξη του ίδιου του κ. Σαμαρά, δεν μπορεί παρά να ακολουθεί κατά γράμμα την μνημονιακή πολιτική και να μην φέρνει καμία αντίρρηση στον οποιοδήποτε κυβερνητικό σχεδιασμό, όσο καταστροφικός κι αν είναι για τον Δήμο Μεγαρέων και τους κατοίκους της περιοχής.
Η πόλη της Νέας Περάμου ανήκοντας πλέον στον «Καλλικρατικό» Δήμο Μεγαρέων δεν εισπράττει πια δημοτικά τέλη και φόρους από τους κατοίκους της, ούτε και τις αναλογούσες επιχορηγήσεις από το κράτος. Όλα αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με την νέα δομή και νομοθεσία πηγαίνουν στα ταμεία του ενοποιημένου Δήμου Μεγαρέων.
Με βάση την απλή λογική, το ηθικόν και το δίκαιον θα έπρεπε η Διοίκηση του Δήμου να ενδιαφέρεται αναλογικά και για την πόλη της Νέας  Περάμου και οπωσδήποτε να ξοδεύονται από τον Δήμο χρήματα για την περιοχή της ανάλογα του πληθυσμού της.
Δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται. Η Νέα Πέραμος έχει αφεθεί στην πλήρη εγκατάλειψη. Και ακόμα χειρότερα, θα έλεγε κανείς, αφού έχουν γίνει ενέργειες από την Διοίκηση του Δήμου, που έβλαψαν την πόλη και τους κατοίκους της.
Το έργο της αποχέτευσης, το τόσο σημαντικό για την πόλη, το οποίο τους το έδωσε έτοιμο (μελέτες και χρηματοδότηση) ο κ. Φωτίου, το εκτελούν με τον πιο ανεύθυνο και καταστροφικό τρόπο. Με έναν τρόπο, που εκτός των άλλων, έχει ως αποτέλεσμα την καθίζηση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης της πόλης.
Το κλειστό γυμναστήριο της  Νέας Περάμου έμεινε εκτός λειτουργίας για περισσότερο από έναν χρόνο, προκειμένου να αντικατασταθεί το παρκέ, που απαιτεί εργασίες το πολύ ενός μηνός και ο εργολάβος μάλλον είναι απλήρωτος και είναι άγνωστο, εάν θα πληρωθεί ποτέ.
Το πολιτιστικό κέντρο, ένας χώρος που κάλυπτε πάρα πολλές δραστηριότητες του πρώην Δήμου Νέας  Περάμου, παραμένει για δύο περίπου χρόνια κλειστό για ανακαίνιση!!! Τα ενοίκια όμως «τρέχουν», αφού είναι ιδιωτικό. Τα ενοίκια και τα χρήματα της ανακαίνισης θα μπορούσαν να διατεθούν για την αξιοποίηση κτιρίου ιδιοκτησίας του Δήμου. Αλλά το πνεύμα οικονομίας είναι άγνωστο σ' αυτή την Διοίκηση. Απεναντίας της είναι πολύ γνωστή η σπατάλη.
Η παιδική χαρά στο λιμάνι, μπορεί να μην ήταν τέλεια, κάλυπτε όμως σημαντικές ανάγκες. Όχι μόνο την διέλυσαν και δεν υπάρχει πια, αλλά ούτε ως αλάνα, για να παίζουν τα παιδιά, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αφού την γέμισαν με τσιμέντα για να φτιάξουν, υποτίθεται, την καινούργια.
Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν φαντάζουν και πολύ παράξενα για όσους γνωρίζουν και παρακολουθούν την δράση της διοίκησης Μαρινάκη, που αφήνει πρώτα, να στηθούν οι κλωβοί των ιχθυοκαλλιεργειών και μετά να διαμαρτυρηθεί, που υπογράφει πρώτα, να έρθουν οι Ρομά στην περιοχή μας και μετά παίζει θέατρο, πώς τάχα δεν τους θέλει, που δεν αντιδρά στους μνημονιακούς  χειρισμούς της κυβέρνησης για την απομάκρυνση από τα Μέγαρα της Εφορίας, του ΙΚΑ, κλπ., κλπ.
Εμείς, ως μελλοντική Διοίκηση του Δήμου, θα σκύψουμε με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια στα προβλήματα της Νέας Περάμου και θα της δώσουμε ό,τι της αντιστοιχεί σε ενδιαφέρον και χρηματικούς πόρους, στην αξιοποίηση των οποίων τον πρώτο λόγο θα έχουν τα ντόπια στελέχη του συνδυασμού της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως ο κ. Μαρινάκης δεν είναι η λύση, αλλά  το πρόβλημα.
Εκ του γραφείου τύπου της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου