Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΕΡΟΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Λόγω κρίσης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει κάποιος δάνειο.
Έτσι, ενώ αρκούσε μια υποθήκη, τώρα θέλει δύο ή τρείς, και πάλι είναι αμφίβολη η έγκριση...
Επειδή όμως έχουμε … «Δημοκρατικό Πολίτευμα» - όπως πολλοί αφελώς πιστεύουν –το «Σύστημα» φροντίζει να αφήνει ανοιχτές πόρτες και παράθυρα ώστε κάποιοι να έχουν διαφορετική μεταχείρηση. Να είναι … πιο ίσοι /ισότιμοι από τους άλλους.

Κλασικό, κραυγαλέο, κουφό παράδειγμα οι εκλεκτοί εκλεγμένοι

εξουσιαστές μας, οι οποίοι ανακάλυψαν ένα σατανικό τέχνασμα: την υποθήκευση …. αέρα (!!!) προκειμένου να παίρνουν μεγάλα δάνεια, χωρίς υποθήκη (!).

Τα κόμματα λαμβάνουν δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων οι οποίες θα τους δοθούν επειδή θα υφίστανται στη Βουλή και μάλιστα θα έχουν την ίδια κοινοβουλευτική δύναμη. Κάτι που θα τους διασφαλίσει σταθερά την ίδια επιδότηση! (Σ.Σ ποιός εγγυάται ότι θα επανεκλεγούν και δεν θα βουλιάξουν, εν μέρει ή εν όλω εκλογικά;).

Η ΑΕΡΟΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ δεν είναι, ούτε: Λόγια του αέρα /αερολογίες, ούτε κάτι άυλο, όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται. Προδήλως οι καθ έξιν α ε ρ ο λ ο γ ο ύ ν τ ε ς πολιτικοί μας υποθήκευσαν ό,τι πολυτιμότερο –ίσως και το μοναδικό αξιόλογο περιουσιακό τους στοιχείο –διαθέτουν.

Πολλοί –αγαθοί –συμπολίτες μας δεν καταλαβαίνουν πως, οι στυγνές, στις συναλλαγές και τα συμφέροντά τους τράπεζες, πείστηκαν και χορήγησαν τα έωλα /επισφαλή δάνεια. Υποθέτω επειδή είναι ανεξάρτητες από πολιτικές επιρροές και ενδιαφέρονται να συμπεριφέρονται το ίδιο προς όλους !

Αναρωτιέμαι:

1. Αν κάποιος από εμάς ζητήσει αύριο από μια τράπεζα ένα δάνειο για την επιχείρηση του και βάλει υποθήκη τα …. μελλοντικά έσοδα ή υπερκέρδη του, τι θα εισπράξει; (εκτός από καγχασμούς) ;

2. Τώρα που μερικά κόμματα καταποντίστηκαν, όπως πχ το πάλαι ποτέ κραταιό «Κίνημα» και δεν θα πάρει παρά ψιχία ψήφων, συνεπώς και ελάχιστα ως επιδότηση, τι θα γίνει;

Πως θα δώσει τα εκατομ. ευρώ που προεισέπραξε, και από πού;

Οι ΑΕΡΟΦΑΓΟΙ Ιθαγενείς, εδώ και δεκαετίες χορταίνουν από το φρέσκο κοπανιστό αέρα που τους χορηγούν οι γαλαντόμοι αεριτζήδες, αερολόγοι, ΑΕΡΙΟΥΠΟΘΗΚΕΥΤΕΣ.


Υ.Γ Φαίνεται πως τα όρια «εθισμού στον αέρα» ξεπεράστηκαν.

Οι αεροφάγοι έχουν πλέον μπουχτίσει, κορεστεί, και δείχνουν έντονη αποστροφή.

Άρχισαν να αγανακτούν και να φωνάζουν το γνωστό σύνθημα:

«Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα».

Πολλούς θα πάρει και θα σηκώσει ο άνεμος της λαϊκής οργής!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου