Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο Παπακωνσταντίνου με φωτογραφική διάταξη διέγραψε τα φορολογικά πρόστιμα των ΜΚΟ

Φορολογική αμνηστία σε «αμαρτωλές» ΜΚΟ έδωσε ο πρώην
υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνση Παπανδρέου, καθώς με μια φωτογραφική διάταξη έδινε τη δυνατότητα διαγραφής βεβαιωμένων προστίμων, με μια απλή δήλωση εκ μέρους της οργάνωσης.
Η φωτογραφική αυτή διάταξη υιοθετήθηκε λίγο καιρό αφότου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής παρέδιδε το πόρισμα, που καταγράφει την αμαρτωλή δράση των ΜΚΟ και ενώ την ίδια περίοδο στη χώρα λαμβάνονταν σκληρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η διάταξη έχει ως εξής (ψηφίστηκε στις 31 Μαρτίου 2011):
«Πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/ 1992), φόροι, τέλη, εισφορές, πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που έχουν καταλογιστεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές σε βάρος σωματείων που επιδιώκουν αποκλειστικά πολιτιστικούς σκοπούς λόγω αμφισβήτησης του μη κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα, διαγράφονται με απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένα και τυχόν εκκρεμείς δίκες καταργούνται, εφόσον:

α) υποβληθεί αίτηση προς την αρμόδια για τη διαγραφή Δ.Ο.Υ. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός από τη δημοσίευση του νόμου αυτού,

β) οι πολιτιστικοί σκοποί αποδεικνύονται από το εγκεκριμένο καταστατικό του σωματείου και

γ) το σωματείο έχει ορισθεί ως νομικό πρόσωπο που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α΄), της περίπτωσης δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 31 του ν. 2238/1994, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού σε εκτέλεση των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 2557/1997 (ΦΕΚ 271 Α')»
.
Πηγή: Ο Παπακωνσταντίνου με φωτογραφική διάταξη διέγραψε τα φορολογικά πρόστιμα των ΜΚΟ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/144628#ixzz2uKUSCwia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου