Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτες αποκαλύψεις για τα δεκάδες εκατομμύρια που έφευγαν από το ΥΠΕΞ αλλά δεν έφταναν στον προορισμό τους

Οι μεγάλες αποκαλύψεις για την υπόθεση των ΜΚΟ και των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που κατευθύνονταν στη... ρουφήχτρα τους, όπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», άρχισαν να γίνονται στα μέσα του 2010, όταν τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Εως τότε η υπόθεση είχε αναδειχθεί μόνο με ερωτήσεις ορισμένων βουλευτών και με κάποια δημοσιεύματα. Η μεγάλη «βόμβα» έσκασε από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, ύστερα από έρευνα στα στοιχεία της ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επικεφαλής είχε τοποθετηθεί ο Αλεξ Ρόντος.
Ηδη ο στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Γ. Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και, καθώς τα αδικήματα που ερευνώνται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, έχει κάθε λόγο να τρέμει ότι μπορεί να προφυλακιστεί μόλις έρθει η στιγμή να απολογηθεί...

Οπως έχει προκύψει από την έρευνα, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αν και φαινόταν ότι έφευγαν από τα ταμεία του ΥΠΕΞ, δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Κατά την περίοδο 2000-2004, όταν υπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, η μαύρη τρύπα ξεπέρασε τα 30.000.000 ευρώ, ενώ η ίδια κατάσταση επικρατούσε έως και το 2008, οπότε και τα ποσά ταυτοποιήθηκαν.

Το ίδιο συνεχίστηκε και επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ενώ εμφανής μείωση της «αιμοδοσίας» υπήρξε μόλις ξέσπασε η κρίση.

Στην κορυφή της λίστας των ΜΚΟ που ανήκουν σε πολιτικούς ή «φίλους» πολιτικών είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου. Πρόκειται για τον φορέα στον οποίο πρόεδρος είναι ο διαχρονικός φίλος πολλών πολιτικών του ΠΑΣΟΚ (κυρίως του Γιώργου Παπανδρέου) αλλά και της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Φλογαΐτης. Από κοντά, με χρηματοδότηση 2.600.000 ευρώ την περίοδο 2000-2008, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρυμα «Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου», με τη συγκεκριμένη ΜΚΟ να αποκτά και συριζαίικο χρώμα, καθώς στην ιστοσελίδα της εμφανίζονται ως μέλη του Δ.Σ. οι νομικοί Γιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Χρυσόγονος.

Επίσης, με 1.300.000 ευρώ είχε χρηματοδοτηθεί και η ΜΚΟ «Διοτίμα» της βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρίας Ρεπούση, ενώ πάρτι είχε στηθεί ακόμη και για την καταγραφή των αυτοκτονιών, με σχετική ανάθεση προγράμματος στην ΚΛΙΜΑΚΑ από τον Μάρκο Μπόλαρη. Η ΜΚΟ Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης - HUMANET της αδελφής του βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρου Καλογιάννη Τατιάνας έλαβε 2.400.000 ευρώ, ενώ το Κέντρο Ερευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), το οποίο ίδρυσε η μητέρα του Γιώργου Παπανδρέου Μαργαρίτα, έλαβε αρχικά 398.000 ευρώ και στη συνέχεια 930.000. Επίσης, χρηματοδότηση ύψους 2.100.000 ευρώ έλαβε και η ΜΚΟ IOCC, από την προεδρία της οποίας πέρασε και ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Αλεξ Ρόντος.

Αίσθηση, εξάλλου, αποτελεί η αποκάλυψη ότι ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, που συνυπήρξε με τον Γιώργο Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών και απολύθηκε γιατί δεν ικανοποιούσε τα αιτήματα για τις ΜΚΟ, παρέδωσε αντίγραφα από τα έγγραφα «φωτιά» στον Κώστα Σημίτη, αλλά εκείνος τα αγνόησε. Χαρακτηριστικά του είχε αναφέρει: «Δεν μπορώ να τα βάλω με τον Γιώργο. Γιάννη, λυπάμαι, πρέπει να παραιτηθείς εσύ από την κυβέρνηση».

Ερώτηση για το θέμα έχει κάνει και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ευγένιος Χαϊτίδης, που ζητούσε να μάθει, μεταξύ άλλων, αν γινόταν έλεγχος στην απόδοση των χρημάτων και αν υπήρχαν αναλυτικά στοιχεία, ιδιαίτερα για τις οργανώσεις Κέντρο Ερευνας Μειονοτικών Ομάδων, Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών. dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου