Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κρίση στην Τουρκία -Αντιπολίτευση σε Ερντογάν: «Πάρε το ελικόπτερο και φύγε»


Κρίση στην Τουρκία -Αντιπολίτευση σε Ερντογάν: «Πάρε το ελικόπτερο και φύγε»
Μετά τον πολιτικό «σεισμό» που προκάλεσε στην Τουρκία η δημοσιοποίηση στο YouTube, υποκλαπέντων τηλεφωνικών συνομιλιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ζητούσε από τον γιο του Μπιλάλ να απομακρύνει τεράστια χρηματικά ποσά από το σπίτι του, τη σκυτάλη πήρε η αντιπολίτευση καλώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό να παραιτηθεί.
Να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει ή να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού» κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στην υπόθεση σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να έχει κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός στις 17 Δεκεμβρίου 2013 με τον γιο του.
«Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμότητα. Κλείνουν το κανάλι της βουλής όταν συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης. Δηλαδή ο πρωθυπουργός κλέβει κι εμείς δεν θα μπορούμε να το λέμε» είπε.
Το κανάλι της τουρκικής βουλής και τα τουρκικά ειδησεογραφικά κανάλια, ειδικά τις τελευταίες μέρες διακόπτουν συχνά την απευθείας μετάδοση των ομιλιών τόσο του Κιλιτσντάρογλου, όσο και του ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Αυτό συνέβη και χτες.
«Υπάρχει ένας άνθρωπος που παρεμβαίνει προσωπικά στα μέσα ενημέρωσης για να συγκαλύψει τις κλοπές που κάνει» είπε ο Κιλιτσντάρογλου και τόνισε: «Τις επόμενες μέρες μπορεί να γίνουν και άλλες αποκαλύψεις. Γι' αυτό εγώ θα συμβούλευα στον πρωθυπουργό ή να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει ή να παραιτηθεί».
Αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία την οποία ο ίδιος ο Ερντογάν χαρακτήρισε προϊόν μοντάζ, ο Κιλιτσντάρογλου είπε πως «η συνομιλία είναι αληθινή όσο αληθινό είναι το όρος Αραράτ» και υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Ερντογάν ότι αυτοί που κάνουν υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών «παρακολουθούσαν ακόμη και τις απόρρητες γραμμές» είπε «οι γραμμές αυτές δεν σου δόθηκαν για να συγκαλύπτεις τη διαφθορά».
Χημικά και ξύλο σε αντικυβερνητική διαδήλωση φοιτητών
Εκτοξεύοντας δακρυγόνα και νερό υπό πίεση επιχείρησε η τουρκική αστυνομία να διαλύσει μια συγκέντρωση αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων που διαδήλωναν εναντίον της κυβέρνησης σε ένα πανεπιστήμιο της Άγκυρας, με την ευκαιρία των εγκαινίων ενός αυτοκινητοδρόμου στην τουρκική πρωτεύουσα.
«Κυβέρνηση παραιτήσου» και «Ταγίπ Ερντογάν, κλέφτη!» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, στην πλειονότητά τους φοιτητές.
Το πλήθος διαδήλωνε σε έναν δρόμο εντός του συγκροτήματος του πανεπιστημίου και μάλιστα έστησε και ένα αυτοσχέδιο οδόφραγμα.
Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι «κατασκεύασαν» μια τηλεφωνική συνομιλία του στην οποία φέρεται να συμβουλεύει τον γιο του πώς θα ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, την ημέρα που η τουρκική αστυνομία έκανε έρευνες σε σπίτια στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου