Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Θα μας τρελάνει ο Βενιζέλος: Τάχθηκε κατά του πορίσματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις

benizelos9
«Προφανούς συμπλήρωσης, ως προς τα τεχνικά και μαθηματικά του στοιχεία, χρήζει το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» για τις γερμανικές οφειλές, σύμφωνα με όσα δήλωσε, σήμερα στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ανάφερε ότι «η δικονομική λύση που προτάσσει το πόρισμα δεν είναι μια λύση που ο ίδιος θα συνιστούσε στην Ελληνική Δημοκρατία».

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε αρχικά την ικανοποίηση και ευαρέσκειά του προς την Ομάδα Εργασίας του ΝΣΚ γιατί μετά από πολύμηνη και συστηματική εργασία, υπέβαλε το πόρισμά της.

Όπως όμως εξήγησε, αφού το μελέτησε έκρινε ότι πρέπει το ΝΣΚ να τοποθετηθεί επισήμως, όχι με πόρισμα ομάδας εργασίας, που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον νόμο για τη λειτουργία του ΝΣΚ, αλλά με γνώμη της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την τηρητέα πορεία της υπόθεσης. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επίσης τους βουλευτές ότι «παρακάλεσε» το ΝΣΚ, μέσω των εισηγητών που θα ορίσει στην Ολομέλεια, να συνεργαστεί ξανά πιο πρακτικά και συγκεκριμένα με την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ορίσει αριθμητικά, τεχνικά, χρηματοοικονομικά τις τυχόν αξιώσεις.
Αν και ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το περιεχόμενο του πορίσματος καλύπτεται από τον χαρακτηρισμό του ως απορρήτου, έδωσε το στίγμα του στους βουλευτές με μια «πιο αφηρημένη, αλλά αντιληπτή περιγραφή». Ειδικότερα, είπε ότι «πρέπει να μας πει το αρμόδιο κρατικό όργανο αν έχουμε αξιώσεις που είναι ενεργές, αν αυτές προσδιορίζονται, αν είναι ορισμένες, δηλαδή, και διεκδικήσιμες, και να δούμε αν έχουμε δικονομικό πλαίσιο προκειμένου να προβάλουμε αξιώσεις, αν υπάρχει δηλαδή αρμόδιο δικαστήριο που θα μπορούσε να επιληφθεί». Ο υπουργός Εξωτερικών προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι «το πόρισμα έχει ανάγκη προφανούς συμπλήρωσης, σε σχέση με τα τεχνικά και μαθηματικά του στοιχεία, γιατί αυτά δεν κρίνονται επαρκή». Κατά δε τη δικονομική του διάσταση, είπε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει την Ολομέλεια του ΝΣΚ, «γιατί, αν πράγματι η σύσταση είναι να ακολουθηθεί η δικονομική οδός που προτείνει το πόρισμα της ομάδας εργασίας, τότε η δική μου πρόγνωση, πολιτικά και νομικά, δεν είναι μια πρόγνωση την οποία θα συνιστούσα να ακολουθήσει η Ελληνική Δημοκρατία».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ανοιχτός να ενημερώσει για το θέμα τους βουλευτές που θα θελήσουν. Σχολιάζοντας την ενημέρωση του κ. Βενιζέλου, για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος είπε ότι έχουν δοθεί επανορθώσεις σε όλες τις χώρες που κατέκτησε ο άξονας αλλά έχει εξαιρεθεί η Ελλάδα. «Χαίρομαι που ο υπουργός με εκάλεσε να δω τη γνωμάτευση. Πρέπει να κληθούν και τα κόμματα», δήλωσε ο κ. Γλέζος και προσέθεσε: «Πρέπει να αξιώσουμε το δίκαιο μας, έχουμε ηθικά δικαιώματα που δεν πρέπει να απεμπολήσουμε. Αγωνιζόμαστε για την αδικία που έχει γίνει στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου