Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

O ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ....ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!!!!

O ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ....ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!!!!
Για όσους πιστεύουν ότι μόλις έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα καταργηθούν οι φόροι, όλοι θα περνάνε υπέροχα, λεφτά θα υπάρχουν στα ταμεία και θα μας κάνουν αέρα τα... ουρί του Παραδείσου, τους αφιερώνουμε μέρος της ομιλίας του οικονομολόγου και βουλευτή Γιώργου Σταθάκη, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, με την οποία ουσιαστικά στήριξε την πολιτική Στουρνάρα. «Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση» είπε εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στη χώρα, σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την φορολογία, ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στο 43%..... Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα» είπε ο κ. Σταθάκης και περιγράφοντας ένα μέρος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε:
Ότι συμφωνεί με τον Γ. Στουρνάρα που είχε μιλήσει κι αυτός για χαμηλή φορολόγηση είναι δεδομένο. Τουλάχιστον ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν λένε ότι είναι γεμάτα τα ταμεία και δεν χρειάζονται άλλοι φόροι. Αυτοί θα κριθούν από τον κόσμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, που λέει άλλα από αυτά που υποστηρίζει ο κ. Σταθάκης, άραγε τι σκέφτεται να κάνει;
Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, για τις δηλώσεις Σταθάκη ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση». ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για νέα προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεών του για τη φορολογία.
«Οφείλει να εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι εννοεί το μέλος του Οικονομικού Επιτελείου του κόμματος κ. Γ. Σταθάκης, όταν λέει ότι η Ελλάδα "υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση" και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να αυξήσει τους φόρους κατά 5% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 10 δισ» είπε συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου.
Επίσης πρόσθεσε ότι «οφείλει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ να μας ενημερώσει σε ποιους Έλληνες θα αυξήσει την φορολογία. Μήπως σε μισθωτούς και συνταξιούχους, μήπως στους αγρότες ή τους ελεύθερους επαγγελματίες ή μήπως μαζί με αυτές τις κατηγορίες θα υπερφορολογήσει την ακίνητη περιουσία και τις καταθέσεις, όπως, άλλωστε, ορίζει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;» και κατέληξε: «Περιμένουμε σήμερα ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποιον -συγκεκριμένο- τρόπο θα «ανακουφίσει τον πόνο του Έλληνα από την χαμηλή φορολόγησή του» ...
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε ότι γίνεται νέα προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεών του για τη φορολογία.
«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των φορολογικών εσόδων (και ΟΧΙ των φόρων) στο μέσο όρο της ΕΕ, την οποία και εκφώνησε στη χτεσινή εκδήλωση του TVXS ο Γιώργος Σταθάκης, δεν είναι καινούρια. Πρόκειται για βασικό άξονα του φορολογικού συστήματος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ , το οποίο χαρακτηρίζεται από τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αποτελεσματικότητα στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων και κινείται στον αντίποδα της φορολογικής ασυλίας των πλουσίων, της φοροδιαφυγής, καθώς και της επιβάρυνσης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων που επιβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.
Ο κ.Σταθάκης παραδέχθηκε επίσης την διάσταση απόψεων που τον χωρίζει από τον πρόεδρό του σχετικά με το "επαχθές" χρέος. " Να μιλήσω για το χρέος πριν να έρθει ο Τσίπρας" είπε με ελαφρύ μειδίαμα, πριν από την έλευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου