Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Υπαρχηγός Στόλου: «Ντράπηκα στα Ίμια που είχαμε εθνική υποχώρηση...»

yparxhgos-stoloy-ntraphka-sta-imia-poy-eixame-ethnikh-ypoxwrhsh
Μετά από 17 χρόνια σιωπή ο απερχόμενος υπαρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης μπόρεσε και είπε αυτά που σκέφτονταν τόσα χρόνια αλλά δεν μπορούσε να τα ξεστομίσει φορώντας τη στολή. Έπρεπε να υπακούει ,αλλά να μην εκφράζει την προσωπική του άποψη.
Η αποστρατεία του, του έδωσε χτες το δικαίωμα να πει αυτά που ήθελε εδώ και τόσα χρόνια εκφράζοντας και τους συναδέλφους του.
Η τότε κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών το Θεόδωρο Πάγκαλο έγραψε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδος. Και ο Σπύρος Κονιδάρης βέβαια δεν είπε τίποτα λιγότερο και τίποτα παραπάνω από τις κουβέντες των αξιωματικών που γίνονται και που θα γίνονται στο Πεντάγωνο. Η ιστορία των Ιμίων έχει στοιχειώσει...
Στην τελευταία ημερήσια διαταγή του ,χτες,ο απερχόμενος Υπαρχηγός Στόλου Σπύρος Κονιδάρης δεν έκανε αναφορά μόνο στο 1996 αλλά και στο 2000 που με παρέμβασή του η χώρα μας δεν χρεώθηκε επιπλέον 20.000.000 ευρώ από λανθασμένες επιλογές στα εξοπλιστικά που μεθοδεύονταν, όταν ήταν υπουργός Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος. 
Μιλώντας σε κάποια στιγμή είπε: 
«Στην σταδιοδρομία μου, δεν γεύτηκα μόνο χαρές αλλά και μεγάλες λύπες. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να τις αναφέρω και αυτές σήμερα:
Λυπήθηκα βαθιά για τον χαμό των 3 συναδέλφων στα Ίμια, των αθάνατων Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, και ντράπηκα που συνοδεύτηκε από εθνική υποχώρηση. Έχω όμως την συνείδησή μου ήσυχη, ότι εγώ και το πλήρωμα της πυραυλακάτου ΣΤΑΡΑΚΗΣ, μαζί με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους και πλοία, ήμασταν εκεί και έτοιμοι για την μέγιστη προσφορά στην Πατρίδα. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους».
Ο Σπύρος Κονιδάρης με απλά λόγια είπε ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είχε αποκτήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα στην περιοχή των Ιμίων που θα επέτρεπε λόγω των θέσεων που είχαν πάρει τα πολεμικά μας πλοία να επικρατήσουν με τεράστιες απώλειες για το Τουρικό Πολεμικό Ναυτικό. Ο Σημίτης όμως και ο Πάγκολος δεν θέλησαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα αυτό, που εξασφάλισαν οι Έλληνες αξιωματικοί , ίσως γιατί το αγνοούσαν, ίσως γιατί δεν ήθελαν να το μάθουν... Από ότι φαίνεται ,ο τότε πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών δεν αντιλαμβανόντουσαν τι σήμαινε η ορολογία « αποδέσμευση των κανόνων εμπλοκής» και κλήθηκαν να διαχειριστούν την τύχη αυτού του άμοιρου τόπου ,σε κρίσιμες ώρες...
Ο απερχόμενος υπαρχηγός Στόλου ανέφερε επίσης:
«Λυπάμαι γιατί μονάδες κρούσης όπως οι νέοι πυραυλάκατοι και τα νέα υποβρύχια , που έχουν παραγγελθεί και εν πολλοίς αποπληρωθεί, με χρήματα από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού, παραμένουν αναξιοποίητα και γερνάνε στα Ναυπηγεία.
Λυπάμαι καθημερινά που δεν υπάρχει ορίζοντας για την αντικατάσταση των παράκτιων περιπολικών μας, παρότι κάποια από αυτά έχουν υπερβεί την 50ετία, αντιμετωπίζοντας, χάρη στα άξια πληρώματά τους, την διαρκώς αυξανόμενη απειλή και πρόκληση».
Ο Σπύρος Κονιδάρης έθιξε τα τραγελαφικά που συμβαίνουν σήμερα στα εξοπλιστικά ως αποτέλεσμα των περιβόητων συμβάσεων και συμφωνιών με πρωταγωνιστές προσβεβλημένους αξιωματούχους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ
Αναφερόμενος στη θητεία του στην Διεύθυνση Εξοπλισμών, σε Επιτροπές και στα Κλιμάκια παραλαβής πλοίων δήλωσε :
«με την επαγγελματική μου επάρκεια έσωσα και πολλά εκατομμύρια δημοσίου χρήματος. Μόνο η αποφασιστική μου στάση στο πρόγραμμα των 3 πρώτων πυραυλακάτων ΡΟΥΣΣΕΝ και των πυραύλων EXOCET , περιόρισα την δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου κατά 20.574.000 ευρώ. Όσοι υπηρέτησαν στο Πρόγραμμα παραλαβής των νέων πυραυλακάτων τα ξέρουν, για τους λοιπούς αρκεί μια απλή ανάγνωση 2 μόνο σελίδων των σχετικών συμβάσεων (Σελίδα 78 Σύμβασης 001/2000 για τα ΤΠΚ και Σελίδα 10 Σύμβασης 031/00 για τα EXOCET)».
Και αναφέρονταν στην περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Α. Τσοχατζόπουλος.
Τέλος υπογράμμισε «την υψηλή αυτοεπισκευαστική ικανότητα των πλοίων, που επιτεύχθηκε με πολύ φιλότιμο, πολύ προσωπική και υπερωριακή εργασία και χαμηλό κόστος».
Γ.Κοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου