Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ο πλανήτης 55 Cancri e: με διαμάντια αλλά χωρίς ζωή!

Ο βραχώδης πλανήτης «55 Cancri e» περιφέρεται γύρω από έναν ήλιο που απέχει 40 έτη φωτός και βρίσκεται στον αστερισμό του Καρκίνου. Η ταχύτητα της τροχιάς του πλανήτη γύρω από το άστρο του είναι τόσο υψηλή που ένα έτος διαρκεί μόλις 18 ώρες.

Ο πλανήτης ανακαλύφθηκε από μια ομάδα Γάλλων και Αμερικανών αστρονόμων. Η ακτίνα του είναι διπλάσια από εκείνη της Γης και η μάζα του οκτώ φορές μεγαλύτερη.

«Η επιφάνεια του πλανήτη αυτού πιθανότατα καλύπτεται από γραφίτη και διαμάντια αντί για νερό και γρανίτη», δήλωσε ο Nikku Madhusudhan επικεφαλής ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, οι μελέτες του οποίου θα δημοσιευτούν στο Astrophysical Journal Letters.

Ο πλανήτης Cancri 55 e δεν διαθέτει καθόλου νερό, σε καμία μορφή. Αποτελείται κατά κύριο λόγο από άνθρακα, που όταν υποβάλλεται σε μεγάλη πίεση έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό διαματιών, σίδηρο, καρβίδιο του πυριτίου και πιθανώς κάποια άλλα πυριτικά ορυκτά.Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο «διαμαντένιος πλανήτης», ανοίγει νέους δρόμους στη μελέτη γεωχημικών και γεωφυσικών διαδικασιών πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα, αποδεικνύοντας για πρώτη φορά ότι οι βραχώδεις πλανήτες που συναντάμε σε άλλα ηλιακά συστήματα δεν έχουν απαραίτητα την ίδια σύσταση με τη Γη, όπως θεωρούσαν ως τώρα οι επιστήμονες..

Οι «θησαυροκηνυγοί» θα αναγκαστούν, βέβαια, να αναβάλουν τα σχέδιά τους για την εξερεύνηση του 55 Cancri e. Ο πλανήτης έχει ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, που φτάνει περίπου τους 2.150 βαθμούς Κελσίου,γεγονός που καθιστά αδύνατη την ύπαρξη ζωής..

Οι επιστήμονες έκαναν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με την σύνθεση του πλανήτη βασιζόμενοι στις μετρήσεις της μάζα του, κάτι που τους επέτρεψε να συμπεράνουν τη χημική του σύνθεση και να κατανοήσουν τα στοιχεία που συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες. Αρχικά είχαν εικάσει ότι πιθανώς ο πλανήτης να περιείχε δείγματα νερού, αλλά αργότερα κατέληξαν στον συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μάλλον απίθανο.

Πλανήτες από διαμάντια έχουν εντοπιστεί και στο παρελθόν, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας τους έχει μελετηθεί με τόσες λεπτομέρειες. Ο Ντέιβιντ Σπέργκελ, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, δήλωσε ότι είναι σχετικά εύκολο να διαπιστωθεί η βασική δομή και η ιστορία ενός αστεριού εφόσον γίνουν γνωστά η μάζα και η ηλικία του. «Οι πλανήτες είναι πιο σύνθετοι. Αυτή η «διαμαντένια σούπερ-Γη» είναι απλώς ένα παράδειγμα από τις σημαντικές ανακαλύψεις που μας περιμένουν καθώς θα αρχισουμε να εξερευνούμε τους πλανήτες γύρω από τα κοντινά μας άστρα», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου