Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Λεφτά με ουρά του προξενείου στη Θράκη, κάτω από τη μύτη της Αθήνας

Η «εγκληματική εγκατάλειψη της Θράκης» ήταν ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τα μέλη της Ένωσης Τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών που συνεδρίασε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η οποία σε ψήφισμα της γενικής συνέλευσης επικρίνει τα αρμόδια υπουργεία ότι, αν και έχουν πλήρη εικόνα της σοβαρότητας της κατάστασης, «δυστυχώς –όπως αναφέρουν- εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι καθεύδουν».
Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι η χώρα μας «άφησε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, χάριν της ανύπαρκτης ελληνοτουρκικής φιλίας που μόνο από την πλευρά μας τηρείται, σχεδόν ανενόχλητο στην απαράδεκτη και οργανωμένη δράση του, με στόχο την τουρκοποίηση της Θράκης».

Κατά την εισήγησή του, ο Αριστείδης Τσιπλάκος, επικαλούμενος επιστολή από έναν δάσκαλο της περιοχής, προχώρησε σε σειρά καταγγελιών κατά του προξενείου, το οποίο τελεί υπό «την απρόσκοπτο χρηματοδότηση της Τουρκίας».

Συγκεκριμένα αυτό παρέχει:

- Επίδομα ανεργίας σε άνεργους άνω των 12 μηνών, όταν διακόπτεται το επίδομα του ΟΑΕΔ

- Επίδομα διδάκτρων σε οικογένειες για τα παιδιά που φοιτούν σε τουρκικά ιεροδιδασκαλεία, τα περίφημα καρά – κουράν και όχι σε ελληνικά σχολεία

- Επίδομα 500 ευρώ σε όσους παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα Κορανίου από ψευτο-ιμάμηδες που ο μισθός τους πληρώνεται από το προξενείο

- Επίδομα 500 ευρώ σε όσα κορίτσια φορούν μαντίλες, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους

- Έκτακτη επιχορήγηση στους Ρομά στις παραμονές των πρόσφατων εκλογών, με αποτέλεσμα περίπου 20.000 Ρομά να ψηφίσουν το αυτόνομα κόμμα DEB.

Το πιο σημαντικό, τόνισε ο κ. Τσιπλάκος, «είναι ότι υπό την εποπτεία του προξενείου η μεγαλύτερη τράπεζα Ζιράατ στο κέντρο της Κομοτηνής, χορηγεί αφειδώς δάνεια σε επιλεγμένους τουρκογενείς με πολύ χαμηλό επιτόκιο, για να αγοράζουν τα σπίτια μόνο των Ελλήνων σε διπλάσια της πραγματικής τιμής, και οι Έλληνες πωλητές αγοράζουν διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και μετακομίζουν μαζί με τις οικογένειές τους για να ξεκινήσουν καινούργιες δραστηριότητες με το υπόλοιπο των χρημάτων που απέκτησαν».

Η Ένωση Τέως Βουλευτών καλεί τους αρμόδιους να κινηθούν χωρίς καθυστέρηση για τη δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου προστασίας της Θράκης.
Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου