Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Να σηκώσει, επιτέλους, η Ελλάδα κεφάλι


Μιχάλης Ιγνατίου

Η έκθεση του ΔΝΤ διά χειρός του κ. Πολ Τόμσεν και οι δηλώ­σεις του που ακολού­θησαν τη δημοσιοποίησή της προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία. Δεν είναι ότι αναμέναμε κάτι καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο, αλλά η επανάληψη της αυστηρής κριτικής, εν μέσω χλιαρών ευσήμων, απογοητεύει.

Μετά την Ιρλανδία, εξήλθε του προγράμματός της και η Πορτογαλία, ενώ η Ισπανία, που το 2011 είχε καταδικαστεί σε «οικονομικό θάνατο», αντέχει και η κατάστασή της βελτιώνεται. Η Ελλάδα εισήλθε στο πέμπτο μνημονιακό έτος σκληρής λιτότητας και μέτρων, τα οποία ο λαός ακούει... βερεσέ, διότι δεν πιστεύει τίποτα. Και ποιος μπορεί να βρει άδικο στη συμπεριφορά των πολιτών που νιώθουν να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας; Στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν την πρόθεση του πρωθυπουργού να κηρύξει τη λήξη της τροϊκανής «κατοχής». Αλλωστε τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Σαμαράς είπε στην εμβρόντητη Κριστίν Λαγκάρντ ότι «από του χρόνου θα μπορούμε και μόνοι μας»...
Εχουν, όμως, έτσι τα πράγματα ή απλά ο κ. Σαμαράς εξέφραζε μια επιθυμία; Γνωρίζουν μόνο ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος και βεβαίως οι υπουργοί που ασχολούνται με την οικονομία... Από την πλευρά του Ταμείου, η Ελλάδα «έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει». Τα ίδια και χειρότερα σκέφτονται οι Ευρωπαίοι που αποδείχθηκαν εχθροί, όχι εταίροι, με αποτέλεσμα να ισχυροποιούνται αισχρά, άκρως επικίνδυνα και απαράδεκτα φαινόμενα, όπως η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει επιτέλους το θάρρος και την τόλμη και να αρνηθεί την επιβολή άλλων μέτρων. Και πρέπει να είναι έτοιμοι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του για εκβιαστικά διλήμματα που θα τεθούν από τη Γερμανία. Η περίοδος από τώρα μέχρι την απόφαση για ελάφρυνση του χρέους θα χαρακτηρίζεται από «φωτιά και τσεκούρι». Σε αυτήν την πορεία προς το «κούρεμα», όσο και αν ακούγεται περίεργο, η Ελλάδα έχει συμμάχους τους αρμόδιους αξιωματούχους του Ταμείου. Αυτήν τη φορά πρέπει να τους ακούσει η Αθήνα.
Οποιος και αν είναι ο πρωθυπουργός, πρέπει να γνωρίζει πως δεν έχει έγκριση από τον λαό να διαπραγματευθεί νέα μέτρα. Αντίθετα, ήρθε η ώρα -όπως είπε ο κ. Σαμαράς στην επικεφαλής του ΔΝΤ- για να βαδίσει η Ελλάδα μπροστά, χωρίς τις απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών της.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου