Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΓΙ ΑΥΤΟ μάχονται απο το 1946 οι Παλαιστίνιοι, για το κλεμμένο απο το Ισραήλ έδαφός τους


Ισραήλ και Παλαιστίνη μάχονται για πολλά χρόνια για το ίδιο κομμάτι γης. Ένα κομμάτι γης για το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι και έχουν εγκαταλείψει τον τόπο τους ακόμα περισσότεροι. 
Στο πέρασμα των χρόνων οι αναζωπυρώσεις ήταν συχνές και οι αιματοχυσίες μια θλιβερή πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που παίζεται ένα σκληρό διπλωματικό πόκερ στις πλάτες των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους σε αυτή την αρχαία ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη....

Άλυτα παραμένουν μέχρι και σήμερα ζητήματα όπως η κατανομή των φυσικών πόρων, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες και οι οικισμοί των Ισραηλινών. Σε διάστημα σχεδόν 60 ετών (από το 1946 έως το 2010) το Ισραήλ έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της παλαιστινιακής γης, όπως φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά στον παρακάτω χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου