Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Α.Ε.Ι.

 
 
Το θέατρο του παραλόγου.
Σύγγραφέας: Κάφκα.
Πρωταγωνιστές: Οι πρυτάνεις.
Μουσική υπόκρουση: Ο κόσμος του πολιτικαντισμού.
Συμπρωταγωνιστές: Υπάλληλοι του πανεπιστημίου και φοιτητές! 
Κοπριτοκρατία και κομματοκρατία βασιλεύουν:
Καθηγητές – πολιτικοί – συγγενείς – χορεύουν το χορό των κολασμένων στο πτώμα της ψυχορραγούσης Ανώτατης Παιδείας.
Αξιοκρατία: Από τους 1312 διοικητικούς υπαλλήλους μόνο 12 προσλήφθηκαν με το ΑΣΕΠ!
Νομιμότητα: ο πρύτανης γράφει στα υποδήματά του αποφάσεις δικαστηρίων.
Απεργοί υπάλληλοι εισπράττουν παράνομα 3 μηνών μισθούς ενώ απεργούν (όλα αυτά μόνο από τα Δελτία ειδήσεων της 23 Νοεμβρίου του 2013).
Επειδή όμως, πολιτικάντηδες και δημοσιογραφούντες «πέφτουν απ’τα σύννεφα» για το όργιο των παρανομιών που συνέβαιναν και συμβαίνουν στα παν/μια, παραθέτω μερικές κρητικές γραμμές από το κείμενό μου, το οποίο είχε ως τίτλο: «Το κατηγορώ ενός πολίτη» (δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 1992, στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Πολιτικά Θέματα», της 2 και 9 του μηνός.
Έγραφα, λοιπόν εδώ και δύο δεκαετίες: «Κατηγορώ την πανεπιστημιακή κοινότητα γιατί από κοινότητα ακαδημαϊκής ελευθερίας, σκέψεως, στοχασμού, γνώσεως και έρευνας, μετατράπηκε σε αρένα κομματικών συγκρούσεων και πνευματικής και επιστημονικής τρομοκρατίας, με την οποία οι διδασκόμενοι υπαγορεύουν τις θελήσεις των κομμάτων τους προς τους διδάσκοντες.
Κατηγορώ τους πανεπιστημιακούς δασκάλους γιατί όχι μόνο ανέχτηκαν αυτό το ανελεύθερο φαινόμενο αλλά πολλές φορές, πολλοί απ’αυτούς, το υποβοήθησαν για να έχουν την υποστήριξη των κομμάτων στις προσωπικές τους επιδιώξεις και στην εκλογή τους με τα κόκκινα τηλέφωνα…
Κατηγορώ την πανεπιστημιακή κοινότητα για έλλειψη κοινωνικής και επιστημονικής ευθύνης όταν διακηρύσσει ότι «θα στραγγαλίσει τους νόμους για να μην εφαρμοστούν»…
Κατηγορώ την πανεπιστημιακή κοινότητα γιατί μετέτρεψε την Ανωτάτη παιδεία σε λεία των κομματικών παρατάξεων και σε αχθοφόρο της ημιμάθειας και του ακαδημαϊκού καριερισμού χωρίς προσόντα».
Αυτά και άλλα έγγραφα το 1992, όταν οι πάντες όχι μόνο σιωπούσαν αλλά έβαζαν και πλάτη στην επέκταση αυτού του πολυεπίπεδου και πολύμορφου οργίου παρανομίας και κοπριτοκρατίας
​.​
Τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες πάνω στο πτώμα της Ανώτατης Παιδείας, για λόγους προσωπικούς και μικροκομματικούς, αναδεικνύουν το δράμα της, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο υπουργός παιδείας Α. Λοβέρδος, ο οποίος αρνείται να προβεί σε απολύσεις υπαλλήλων, τις οποίες ψήφισε στα μνημόνια.
Τη γενική αποσύνθεση και νοσηρή κομματικοποίηση στους κόλπους του διδακτικού προσωπικού επιτείνει και η τριχοτόμιση της ομοσπονδίας του διοικητικού προσωπικού καθώς και η πλήρης κομματικοποίηση των φοιτητικών παρατάξεων.
Την εικόνα αυτή περιγράφει σχετικό ρεπορτάζ της εφ. «Η Καθημερινή» (της 14 Μαΐου 2014).
Είναι καιρός να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει: Τους παράγοντες των παν/μίων με τα κόμματα, γεγονός το οποίο επιδρά καταλυτικά την λειτουργία και την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα.
Το πελατειακό σύστημα πρέπει να πεθάνει, αλλά το υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο «βελτιωμένος» λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ.
Τελικά, στο όνομα της πολιτικής πρακτικής, «η μάσα μας ενώνει» βρέθηκε συμβιβασμός που εξυπηρετεί το πελατειακό σύστημα. Ουδείς απολύεται. Οι ελάχιστοι προσωρινά!!
Οι καθαρίστριες κρατούν στα χέρια τους τη δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει!
Κάπως πρέπει να τη … χρησιμοποιήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου