Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Για άλλη μια νύχτα έπνιξαν στο αίμα τη Γάζα τα τέρατα ισραηλινοί - δολοφόνοι αθώων ψυχών



Τον τρόμο και τον πανικό ζουν κάθε στιγμή οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς μετά και την επίθεση με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από τις ισραηλινές δυνάμεις σε νοσοκομείο στην περιοχή Ντέιρ Αλ Μπάλαχ, δεν υπάρχει σημείο και κτίριο που να μπορούν να σταθούν και να νιώσουν ασφαλείς.
Καθημερινά, οι εικόνες και τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν τα συναισθήματα των ανθρώπων που βλέπουν αγαπημένα τους πρόσωπα να χάνουν τη ζωή τους μπροστά στα μάτια τους, ενώ άλλοι προσπαθούν να εντοπίσουν συγγενείς και φίλους στα συντρίμμια, μετά από σφοδρές επιθέσεις στις γειτονιές της Γάζας.



Την ίδια ώρα, και ενώ οι νεκροί στη Γάζα ξεπερνούν τους 583 και οι τραυματίες τους 3.640, στη διεθνή κοινότητα δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο είναι στοχευμένη η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ. 
Ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που από την αρχή έχουν στηρίξει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί, τώρα εκφράζουν ανησυχίες για τον μεγάλο αριθμό των νεκρών. 
Περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή στη Λωρίδα της Γάζας την 8η Ιουλίου, ανακοίνωσε απόψε ο ΟΗΕ.
«Ο αριθμός των προσώπων τα οποία αναζήτησαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή στους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) έχει ξεπεράσει το όριο των 100.000 ανθρώπων», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.



Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, τον οποίο «πρόδωσε» το μικρόφωνο, που ήταν ανοικτό πριν αρχίσει συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox. «Ποια στοχευμένη επιχείρηση;» αναρωτήθηκε. Ο Κέρι μεταβαίνει στο Κάιρο για διαβουλεύσεις
Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να εστιάσουμε τις προσπάθειες στην επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός. Η Ουάσιγκτον ζητεί από το Ισραήλ να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των αμάχων. 



Στους 27 οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες 
Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες έχασαν τη ζωή τους επτά Ισραηλινοί. Την Κυριακή, όπου ήταν η πιο αιματηρή ημέρα από την αρχή της σύγκρουσης, έχασαν τη ζωή τους 20 στρατιώτες και πλέον ο αριθμός των νεκρών από την πλευρά του Ισραήλ από την Πέμπτη, όπου και ξεκίνησε η χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, έχει φτάσει τους 27. 



Κοινό μέτωπο Χαμάς – Φατάχ
Στο μεταξύ, από τη συνάντηση που είχαν ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς με τον επικεφαλής της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ στη Ντόχα του Κατάρ, φάνηκε ότι οι δύο πλευρές έχουν κοινό μέτωπο απέναντι στο Ισραήλ, καθώς ζήτησαν να τερματιστεί η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας και να αρθεί ο αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα. 
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης ότι θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις και τις επαφές στο εξωτερικό, προκειμένου να συμφωνηθεί εκεχειρία. 
Τριήμερο πένθος στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επιτεθεί αρκετές φορές από την αρχή της κρίσης στη Μέση Ανατολή στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι σαφές ότι επιχειρεί να φαίνεται ως βασικός υπέρμαχος της Παλαιστίνης σε αυτή τη σύγκρουση. 
Χθες, η Τουρκία κήρυξε τριήμερο πένθος για να τιμήσει τους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας «σφαγή» τις ενέργειες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. 
«Καταδικάζουμε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου