Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ο στρατηγός Ζιαζιάς αποκαλύπτει > "Αυτό είναι το παιχνίδι του τουρκικού παρακράτους στη Θράκη! Ξυπνήστε"

Image
Ένας στρατηγός που έχει φάει τη Θράκη με το “κουτάλι”, ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς μας αποκαλύπτει όλο το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στη Θράκη από την Τουρκία και με την ελληνική ανοχή. Αποσπάσματα από ένα κείμενο ομιλίας του για τη Θράκη σοκάρουν .Ο στρατηγός Ζιαζιάς, ψύχραιμος άνθρωπος, εξαίρετος στρατιωτικός με σκέψη και άποψη που απέχει από ακραίους ψευτοπατριωτισμούς, έχοντας υπηρετήσει τα περισσότερα χρόνια σε μάχιμες μονάδες κι όχι σε αστικά κέντρα αναλύει με πολύ απλό αλλά και σκληρό τρόπο όλα όσα γίνονται στην Θράκη.

Ποιος ευθύνεται για όσα απαράδεκτα κάνει η Τουρκία στη Θράκη; Πρωτίστως εμείς που της επιτρέψαμε να κάνει “εισβολή” στην περιοχή και να “αλωνίζει”. Η απομόνωση της Θράκης σ΄ όλα τα επίπεδα ,όχι σήμερα αλλά πολλές δεκαετίες πίσω ,αποτέλεσμα του Ψυχρού Πολέμου και της ελληνικής πολιτική ανοησίας, αποτέλεσε τη χρυσή ευκαιρία που η Τουρκία πάντα αναζητούσε για να επιτύχει αυτά που ήθελε και περιγράφει ο στρατηγός Ζιαζιάς:

•Διαιώνιση της εσωστρέφειας της μειονότητας
•Αναγωγή της μουσουλμανικής θρησκείας και της γλώσσας σε στοιχεία εθνοφυλετικής καθαρότητας
•Αναγόρευση της Τουρκίας σε “μητέρα πατρίδα”, ως μοναδικού και αδιαφιλονίκητου εγγυητή των δικαιωμάτων της μειονότητας.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ δεν μασά τα λόγια του περιγράφοντας όσα συμβαίνουν χρόνια τώρα, αλλά και σήμερα στη Θράκη. Τα αποσπάσματα από την ομιλία που έχει κάνει σχετικά πρόσφατα πρέπει να προβληματίσουν όσους παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν . Πολιτικούς και στρατιωτικούς .

Λέει ο κ.Ζιαζιάς:

• “Είναι γνωστό πως οι “δεξαμενές σκέψεις” της Τουρκίας και οι γενικότερες στρατηγικές που ακολουθούνται από την τουρκική εξωτερική πολιτική ,έχουν στοχεύσει, την Ελληνική Θράκη πριν από δεκαετίες. Ίσως και από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκο-κεμαλικού κράτους. Ο Κεμάλ Αταττούρκ είχε πει το 1920 ότι “ο στόχος μας είναι σ΄ευθέτο χρόνο και σε οποιαδήποτε ευκαιρία να εντάξουμε τη Δυτική Θράκη στην μητέρα πατρίδα και συνέχισε: πρέπει να προσέξουμε να μείνει η Θράκη στα τουρκικά χέρια.

Η Άγκυρα έχει προβλέψει την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής αξίας της Θράκης και έχει πλήρη γνώση του ορυκτού πλούτου της…

• “Μια σειρά από γεγονότα που παρέμειναν στην σκιά ,στο όνομα της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας έρχονται να καταδείξουν την επικίνδυνη απουσία από την Θράκη των θεσμικά και συνταγματικά υπεύθυνων κρατούντων των Αθηνών.
• Η Άγκυρα αναβάθμισε την παρουσία της στην Ελληνική Θράκη ,κάνοντας μια τεράστια αύξηση των κονδυλίων προς το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής…
Η επίθεση των τουρκικών μηχανισμών και ιδιαίτερα του παρακράτους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που λειτουργεί ανεμπόδιστα στη Θράκη, έχει ξεκινήσει την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση προ καιρού.
• Με την δημιουργία ,κατά συρροήν , “πολιτιστικών συλλόγων” οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται “τουρκικοί” και έχουν τοποθετημένους στην κορυφή της ηγεσίας τους έμπιστους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ήταν και είναι μια απόπειρα αλλαγής του πολιτιστικού χάρτη της Θράκης ,μέσω της οποίας εμφανίζεται στα διεθνή φόρα μια Θράκη γεμάτη από Τούρκους.
• Τα τελευταία δύο χρόνια ,οι δήθεν “διπλωμάτες” του τουρκικού προξενείου ξεχύθηκαν κυριολεκτικά στα χωριά της Θράκης συνοδευόμενοι από έμμισθους παρακρατικούς,προκειμένου να συμμετάσχουν σε εορτές μαζί με ομόδοξους μουσουλμάνους.Το έδαφος το προετοιμάζουν μέσα στα τζαμιά,οι ψευτομουφτήδες και οι ελεγχόμενοι απ΄ αυτούς ιμάμηδες”

Ο πρώην Α/ΓΕΣ επισημαίνει ποια ήταν κατά τη γνώμη του τα ελληνικά λάθη που βοήθησαν στην “τουρκική διείσδυση”:

•Η δημιουργία του Καλλικράτη που μέσα από παράξενες μεθοδεύσεις επέτρεψε να εκλεγούν μουσουλμάνοι δήμαρχοι σε γειτονικούς γεωγραφικούς δήμους στην ορεινή Θράκη,δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια ενιαία-εκτεταμένη γεωγραφικά περιοχή ,που κατοικείται από μουσουλμάνους κυρίως πομάκους και ελέγχεται αποκλειστικά από το τουρκικό προξενείο και τους ανθρώπους του. Ομάδες Τούρκων ιατρών έχουν κάνει έρευνες στα ορεινά των νομών Ξάνθης και Ροδόπης σχετικά με τα προβλήματα υγείας των ορεσίβιων πομάκων ,μέσα στα πλαίσια δημιουργίας μιας ή δύο τουρκικών “ιδιωτικών” πολυκλινικών με σκοπό την ανάληψη της ιατρικής μέριμνας των μουσουλμάνων στις περιοχές αυτές.

•Η μουσουλμανική μειονότητα έχει αναπτύξει μια αυτοδύναμη σχεδόν οικονομία με την βοήθεια πάντοτε του τουρκικού παράγοντα και με την μεταφορά της τουρκικής τράπεζας Ziraat στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.


•Ο πλήρης εκτουρκισμός της μειονοτικής εκπαίδευσης συντελέστηκε το 2010… Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι η εκπαίδευση της μειονότητας θα γίνεται σε δύο γλώσσες (ελληνικά και τουρκικά) εξαφανίζοντας κυριολεκτικά από το γλωσσολογικό χάρτη την πομακική γλώσσα και παραδίδοντας ουσιαστικά τους Πομάκους στην αγκαλιά της Άγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου