Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

​​ «FIFA: Η αυτοκρατορία της διαφθοράς»

Του πολίτη Π. Παπαγαρυφάλλου


Αυτός είναι ο τίτλος του εξωφύλλου του περιοδικού «HOT DOC» (τευχ. Ιουνίου 2014). Ακολουθεί το ντοκουμενταρισμένο ρεπορτάζ, το οποίο διαβάζοντας ανατριχιάζεις, αγανακτείς και ντρέπεσαι για το χορό των δισεκατομμυρίων που σέρνουν μια χούφτα παράγοντες του «αθλητισμού». Τύφλα να έχουν οι … μαχαραγιάδες! Στη FIFA που κουμαντάρουν 1,5 εκατομμύρια ποδοσφαιρικούς συλλόγους, 250 εκατομμύρια ποδοσφαιριστές! Και διαχειρίζονται από το Μουντιάλ 4 δις. Ευρώ! (σελ. 13 επ.). Τι νόημα έχει η δήλωσή μου, από το 1992 ότι «δεν είμαι πολιτικός Αυστραλοπίθηκος;». Οι … φίλαθλοι που είναι δισεκατομμύρια τον διεκδικούν μετά μανίας και μάλιστα πληρώνοντας! Ερώτημα … αφελές; Με τέτοιους … φιλάθλους πως θ’αλλάξει η ζωή των κολασμένων της γης; Ας το διαβάσουν και … οι φίλαθλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου