Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Λοβέρδος: Υπάρχουν δύο πρόσωπα που μπορούν να συγκεντρώσουν 180 ψήφους

Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από το χώρο της Κεντροδεξιάς «βλέπει» ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκτίμησε ότι θα μπορούσε να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία έως και 190 βουλευτών.

Υπάρχουν ένας άνδρας και μία γυναίκα από τον κεντροδεξιό χώρο που μπορούν να συγκεντρώσουν πάνω από 180 ψήφους για να εκλέγει Πρόεδρος Δημοκρατίας, επανέλαβε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Αν δείτε τη Βουλή, και ιδιαίτερα το χώρο των ανεξάρτητων, μια τέτοια υποψηφιότητα δεν πρόκειται να βρει απέναντί της πάνω από 110 ψήφους», σημείωσε σχετικά με την πιθανή γυναίκα υποψήφιο ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι και ο ίδιος ως συνταγματολόγος τασσόταν πάντα υπέρ των συναινετικών λύσεων για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα όπως είχε κάνει και το 2010 με την πρότασή του προς τον τότε προεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί κατά πόσον θεωρεί τον Κάρολο Παπούλια ως «κακό Πρόεδρο», με αφορμή τη συζήτηση για πρόωρη κίνηση των διαδικασιών εκλογής νέου Προέδρου υποστηρίζοντας ότι οι κουβέντες αυτές αποτελούν «ασέβεια στο πρόσωπο του κ. Παπούλια».

Μιλώντας για τα θέματα της αρμοδιότητάς του επανέλαβε ότι τα κενά στα σχολεία θα παραμείνουν τελικά γύρω στα 1.000 καθώς «μας ενδιαφέρει να έχουμε τις βασικές ειδικότητες».

Ανέφερε τέλος ότι στην Ελλάδα δίνονται τα λιγότερα χρήματα στην Ευρώπη για την εκπαίδευση - «είμαστε σίγουρα κάτω από το 2%» σημείωσε χαρακτηριστικά - συμπληρώνοντας πως «όπου υπάρχει οικονομικη κρίση τα πρώτα που χτυπιούνται είναι οι δομές του κοινωνικού κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου