Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΝΑΔΑΣ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ. 2 ΝΕΚΡΟΙ, 3 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ.ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ. ΠΟΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καναδάς: Μακελειό με δύο νεκρούς γύρω από τη βουλή στην Οτάβα
Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) μέσα και έξω από το κοινοβούλιο της Οτάβα στον Καναδά. Σύμφωνα με τις μέχρι  στιγμής πληροφορίες ένας οπλισμένος άνδρας με καραμπίνα άνοιξε πυρ και τελικά σκότωσε έναν στρατιώτη στο μνημείο ηρώων που υπάρχει έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν...
ότι στη συνέχεια ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα αστυνομικοί μέσα στο κτήριο του κοινοβουλίου άνοιξαν πυρ.... κατά ενός άνδρα, ο οποίος κατά πληροφορίες έπεσε νεκρός έξω από το χώρο της βιβλιοθήκης χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί αν αυτός ήταν ο άνδρας που άνοιξε πυρ κατά του στρατιώτη.
Ενδεικτική του πανικού που δημιουργήθηκε μέσα στο Κοινοβούλιο είναι η εικόνα που κυκλοφόρησε μέσω Twitter και στην οποία εμφανίζει βουλευτές να έχουν αποκλείσει την είσοδο της αίθουσας στην οποία βρίσκονται με καθίσματα.
Τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθησαν την ώρα των καταιγιστικών πυρών περιέγραψε στο CNN ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Κέβιν Λαμουρό.

«Άκουσα πολλαπλά πυρά, πολύ ισχυρά και υπολόγισα πως πρέπει να σημειώθηκαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί μέσα σε 10 λεπτά», δήλωσε ο Λαμουρό, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου.




Όπως είπε ο Λαμουρό, τα μέλη του Κοινοβουλίου έπεσαν στο δάπεδο και λίγη ώρα αργότερα εγκατέλειψαν με ασφάλεια το κτίριο, ωστόσο επικράτησε πανικός μέχρι όλοι να φτάσουν σε ασφαλή τοποθεσία.

Λίγο πριν τις 19:00 το Associated Press μετέδωσε πληροφορίες για πυροβολισμούς κοντά σε εμπορικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο Κοινοβούλιο.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται κάνουν λόγο για πολλούς ενόπλους που μετείχαν στις επιθέσεις γεγονός που έχει σημάνει ύψιστο συναγερμό στις καναδικές αρχές, οι οποίες έχουν αποκλείσει την είσοδο σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια.

Έπειτα από το μακελειό, οι Καναδοί στρατιώτες έλαβαν την εντολή να μη φορούν τη στολή τους ενώ βρίσκονται σε δημόσιους χώρους έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Για το αιματηρό περιστατικό ενημερώνεται και η αμερικανική κυβέρνηση, με το Στέιτ Ντιπάρμεντ να ανακοινώνει πως παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ δόθηκε εντολή για «lockdown» και στην αμερικανική πρεσβεία της Οτάβα.



Την Τρίτη η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε ότι αυξάνει το επίπεδο συναγερμού μετά την αυξημένη δραστηριότητα μέσω διαδικτύου από εξτρεμιστικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος και η αλ Κάιντα. «Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ενδείξεις ότι ένα άτομο ή μια ομάδα στον Καναδά ή στο εξωτερικό έχουν την πρόθεση και την δυνατότητα να διαπράξουν μια τρομοκρατική πράξη» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



Οι αστυνομικές αρχές της Οτάβα καλούν τους πολίτες να μην πλησιάζουν τις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, δηλαδή κοντά στο Κοινοβούλιο, στο Εθνικό Πολεμικό Μνημείο και το Εμπορικό Κέντρο Ριντώ.





Στο μεταξύ, οι τοπικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός ακόμα δράστη ή περισσότερων που σχετίζονται με τη σημερινή επίθεση.

Μέλος του καναδικού κοινοβουλίου ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Έντονη κατάσταση στην Οτάβα. Πολλαπλοί πυροβολισμοί έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων. Είμαι ασφαλής. Απίστευτο».



Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του γραφείου Επικοινωνίας του καναδικού Κοινοβουλίου, Τζέισον ΜακΝτόναλντ, δήλωσε πως σημειώθηκε επίθεση στο Εθνικό Πολεμικό Μνημείο και στο Κοινοβούλιο.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε στις οικογένειες εκείνων που δέχθηκαν επίθεση. Ο πρωθυπουργός είναι ασφαλής και δε βρίσκεται στο Κοινοβούλιο, αλλά ενημερώνεται από τους αξιωματούχους ασφαλείας. Η αστυνομία συνεχίζει να εκτελεί το σημαντικό έργο της και ακόμα συγκεντρώνουμε στοιχεία. Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει δηλώσεις αργότερα», ανέφερε ο ΜακΝτόναλντ.



Την ίδια στιγμή, οι άνδρες των αστυνομικών αρχών πραγματοποιούν έρευνα από σπίτι σε σπίτι, σταματούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών, ενώ κάλεσαν τους πολίτες της περιοχής να μην αναρτούν φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης για λόγους ασφαλείας.



Παράλληλα και ενώ τα σενάρια χρηστών του Διαδικτύου πίσω από τις επιθέσεις δίνουν και παίρνουν, Αμερικανός ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε στο δίκτυο CNN πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει από το καναδικό κοινοβούλιο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με… αύρα από το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως είπε ο αξιωματούχος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να αποδεικνύει ότι όσοι βρίσκονται πίσω από τον τραυματισμό του στρατιώτη και τους πυροβολισμούς στην περιοχή των κυβερνητικών κτιρίων του Καναδά, συνδέονται με τους τζιχαντιστές του ΙΚ. Παρ’όλα αυτά, επισήμανε πως διενεργείται έρευνα και τόνισε ότι είναι ακόμα νωρίς για να καταλήξει κανείς σε συμπεράσματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου