Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Όχι σε πρόωρες εκλογές και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 8,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Public Issue και δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,5% (από 36% τον Σεπτέμβριο) και η ΝΔ 27% (25%).

Σχετικά με το θέμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, το 55% των ερωτηθέντων εκτιμάει ότι «μάλλον δεν χρειάζεται» (49% τον Σεπτέμβριο)
Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 10,5% (9,5%), το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 6% (5,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (4%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «Λοιπά» κόμματα αθροίζονται στο 4,5% (5%).

Με βάση τα παραπάνω ποσοστά των κομμάτων η κατανομή των εδρών στη Βουλή γίνεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 144

ΝΔ 71

«Το ποτάμι» 28

ΚΚΕ 17

Χρυσή Αυγή 16

ΠΑΣΟΚ 16

Ανεξάρτητοι Έλληνες 8 έδρες.

Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης, και συγκεκριμένα στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο;» το 66% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ (64% τον Σεπτέμβριο) και το 22% η ΝΔ (24%). Ένα 12% του δείγματος δεν απάντησε (12%).

Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 41% των ερωτηθέντων (38% τον Σεπτέμβριο) και τον Αλέξη Τσίπρα το 30% (34% τον Σεπτέμβριο), ενώ το 30% (28%) απάντησε «κανένας από τους δύο».

Σχετικά με το θέμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, το 55% των ερωτηθέντων εκτιμάει ότι «μάλλον δεν χρειάζεται» (49% τον Σεπτέμβριο), ενώ το 43% θεωρεί ότι «μάλλον χρειάζεται» (46%). Δεν εκφράζει άποψη το 3%. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το 63% (54%) πιστεύει ότι «μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές», ενώ το 31% (37%) αναφέρει ότι «μάλλον η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13 έως 20 Οκτωβρίου 2014.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου