Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκε η Περσεφόνη με τον λευκό χιτώνα


- Θεωρείται βέβαιο ότι το ψηφιδωτό αναπαριστά την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα 
- Εμφανίζεται νεαρή και κοκκινομάλλα - Φορά λευκό χιτώνα που συγκρατείται στο ύψος του στήθους
- "Επεσε" το site του υπουργείου Πολιτισμού από την επισκεψιμότητα

Η βεβαιότητα ορισμένων ότι πρόκειται για ακόμη μια αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης επιβεβαιώθηκε.
Αν και μοναδικό για μακεδονικού τύπου τάφο το ψηφιδωτό του τάφου της Αμφίπολης φαίνεται ότι ακολουθεί τη βασιλική διακόσμηση στους τάφους των βασιλέων στη Βεργίνα.

Η αίσθηση ότι πρόκειται για άτομο ή άτομα που έχουν συγγενική ή στενή πολιτική σχέση με τη βασιλική οικογένεια μοιάζει πλέον και αυτή να επιβεβαιώνεται.


Το ψηφιδωτό δεν σταματά να εκπλήσσει. Ο καλλιτέχνης έχει δώσει μια τρισδιάστατη απεικόνιση του γνωστού μύθου. Το γεγονός και μόνο πως έχει δώσει “βάθος” στο έργο, παίζοντας με τις θέσεις, τα χρώματα και το μέγεθος των μορφών, κάτι που δεν παρουσιάζεται παρά την περίοδο του μεσαίωνα στη ζωγραφική τέχνη, κάνει το ψηφιδωτό του τάφου της Αμφίπολης τουλάχιστον μοναδικό...


Η Περσεφόνη απεικονίζεται να φορά λευκό χιτώνα που συγκρατείται στο ύψος του στήθους. Είναι νεαρή και κοκκινομάλλά. Ο Πλούτωνας φορά κόκκινο χιτώνα και ο θεός Ερμής κίτρινο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου