Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Οι πρόεδροι Κίνας και Ρωσίας αλλάζουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Ο ρώσος Πρόεδρος και ο κινέζος ομόλογος του έχουν «βαλθεί» να αλλάξουν ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα που διέπει όλον τον πολιτισμένο κόσμο της Δύσης.
Ο λόγος είναι κάτι παραπάνω από προφανής, επιθυμούν και οι δύο να «εξοστρακίσουν» το δολάριο ως παγκόσμιο συναλλαγματικό μέσο. Το αντίκτυπο για την Ουάσιγκτον θα είναι τεράστιο. Το κυριότερο είναι ότι το περίφημο  χρέος των ΗΠΑ, θα σχηματοποιηθεί σε άλλο νόμισμα κάτι που ταράξει συθέμελα το οικονομικό σύστημα της Wall Street, όπως αναφέραμε και σε παλαιότερα άρθρα στο Pentapostagma.gr  .
Συγκριμένα το ενδεχόμενο πραγματοποίησης των εμπορικών συναλλαγών σε κινέζικο νόμισμα συζήτησαν στο Πεκίνο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινγκπίνγκ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στο Πεκίνο προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην οποία θα λάβουν μέρος 21 χώρες στην περιοχή του Ειρηνικού, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν κατ’ιδίαν στο περιθώριο της Συνόδου της APEC και εστίασαν στο ενδεχόμενο χρήσης του γουάν στις αμοιβαίες συναλλαγές σε διάφορους τομείς της συνεργασίας των δύο χωρών. «Οι δύο ηγέτες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο θέμα των αμοιβαίων πληρωμών γεγονός που θα συμβάλλει στην ενίσχυση του κινεζικού νομίσματος ως νόμισμα συναλλαγματικού αποθέματος» δήλωσε ο Πεσκόφ.
Εξάλλου, στις 13 Οκτωβρίου, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάγεφ ανακοίνωσε ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο υποκατάστασης των χρηματοδοτικών πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες με κεφάλαια από την κινεζική αγορά. Και όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος Πούτιν: «Για εμάς (Ρωσία και Κίνα), είναι σημαντικό να θέσουμε τα αποθέματα χρυσού και τα συναλλαγματικά αποθέματα σε ορθολογιστική και ασφαλή βάση», προσθέτοντας ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα διερευνούν τρόπους για να αυξήσουν τη χρήση των εθνικών τους νομισμάτων ως εναλλακτική λύση με το δολάριο.
Με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει Ε.Ε. και ΗΠΑ στη Ρωσία για την «αρνητική» στάση της στην κρίση στην Ουκρανία, ισχυρισμούς που έχει επανειλημμένα αρνηθεί η Μόσχα, οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες βιώνουν περιορισμούς στην αναζήτηση χρηματοδότησης από δυτικά κεφάλαια. Με την επιδείνωση των σχέσεων με τη Δύση, η Μόσχα έχει στραφεί στην ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών με τις χώρες των BRICS ( Βραζιλία, Κίνα, Ινδία και Νότια Κορέα) καθώς και με τις υπόλοιπες ασιατικές χώρες και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Η  αύξηση του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ τόσο σε απόλυτα μεγέθη όσο και ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι τρομακτική . Από 5,63 τρισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2000, έχει ήδη εκτοξευθεί στα 14,3 τρισ., κοντεύει δηλαδή να τριπλασιαστεί σε έντεκα χρόνια. Από 57% του ΑΕΠ το 2000 πλησιάζει ταχύτατα το 100%. Επειδή όμως οι ΗΠΑ είναι στρατιωτικοπολιτική υπερδύναμη, με τη συγκαλυμμένη απειλή επιβολής εμπορικών αντιποίνων, η Κίνα, η Ιαπωνία, οι εξαγωγικές χώρες της ΝΑ Ασίας, τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη αγοράζουν σωρηδόν αμερικανικά ομόλογα με μηδενικά σχεδόν επιτόκια. Οι Κινέζοι έχουν ομόλογα των ΗΠΑ αξίας 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι Γιαπωνέζοι 900 δισεκατομμυρίων, οι Νοτιοασιάτες (Ν. Κορέα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη) 300 δισεκατομμύρια. Οι Αμερικανοί δανείζονται, οι άλλοι πληρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου